'Mobiel gebruik BI stijgt naar 33 procent in 2013'

Business intelligence-functionaliteiten worden in 2013 voor ongeveer een derde deel via mobiele apparaten gebruikt. Dat stelt marktonderzoeker Gartner naar aanleiding van de groei van het gebruik van mobiele apparaten en de opkomst van mobiele toepassingen van de software voor statistiek en analyse. Het bureau meldt niet welk deel van bi-functionaliteiten momenteel via mobiele apparaten wordt benaderd.

Volgens de onderzoekers bestaan de huidige toepassingen van bi voor mobiele apparaten nog voornamelijk uit bestaande rapporten en dashboards die worden doorgezet naar het mobieltje, de tablet of laptop. Het bureau verwacht dat leveranciers vanaf 2012 hun analytische applicaties voor mobiele apparaten toespitsen op specifieke deelgebieden, zoals de leveranciersketen en specifieke taken voor bijvoorbeeld marketing of verkoop.

Gartner: 'Het gebruik van bi op mobiele apparaten maakt bi toegankelijk voor een grotere gebruikersgroep.' Dat sluit aan bij de ontwikkeling van het gebruik van business intelligence binnen bedrijven. Eerder werd bi voornamelijk gebruikt door de directie maar de informatie dringt steeds vaker door tot de bedrijfsvloer. Bedrijven zijn zich ervan bewust dat aansturing op basis van actuele gegevens kan zorgen voor betere bedrijfsresultaten, doordat werknemers direct kunnen reageren op die informatie.

ICT-infrastructuur

De onderzoekers wijzen erop dat bedrijven niet moeten vergeten dat het gebruik van bi via mobiele apparatuur ook aanpassingen van de ict-infrastructuur van het bedrijf vergt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-01-26T11:41:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.