Teradata wordt actiever in marketing management

Teradata, een leverancier die zich richt op datawarehousing en enterprise analytics, heeft de overname van Aprimo afgerond, speler op het gebied van geïntegreerde, cloudgebaseerde marketingsoftware. Met de overname wil Teradata een sterkere speler worden op het gebied van 'integrated marketingmanagement.'

Amerikaans leverancier van datawarehousing Teradata neemt softwareleverancier Aprimo over voor ongeveer 400 miljoen euro (525 miljoen dollar). Aprimo levert on-demand marketingsoftware dat data analyseert waarna marketing en advertentiecampagnes worden opgezet. Teradata zegt met de software van Aprimo meer cloudiensten te kunnen aanbieden. Met de overname wil Teradata een sterkere speler worden op het gebied van 'integrated marketingmanagement.'

Gestroomlijnde werkwijzen

Teradata zegt met de aankoop van Aprimo meer actief te worden op het gebied van grootzakelijke applicaties in plaats van alleen maar enterprise datawarehousing. Aprimo's marketingsoftware zorgt ervoor dat marketeers met de veranderende rol van marketing om kunnen gaan. De marketeer heeft met de marketingsoftware meer grip op zaken zoals budget en kosten. Ook kunnen ze gebruik maken van gestroomlijnde werkwijzen en multi-channel campagnes.

De producten van Aprimo zijn onder andere Marketing Studio B2C en Aprimo Marketing Studio B2B. In augustus 2010 werd Aprimo Mobile angekondigd. Dit is een marketingoplossing die marketeers in staat stelt om vanaf iedere plaats en op elk moment activiteiten als campagnemanagement, e-mailmarketing en leadmanagement te beheren via smartphones, zoals de iPhone en BlackBerry.

IBM kocht Unica

Aprimo heeft een aantal grote multinationals als klant, zoals Bank of America, Bouygues Telecom, Honda, Essent, M&S Mode, Ingram Micro en Wal-Mart, Target, Warner Bros en Nestle. Aprimo zet volgens analisten in 2010 ongeveer 80 miljoen dollar om.

Teradata is net zoals Oracle, EMC en IBM  bezig om het portfolio van analytische software uit breiden. Eerder nam IBM marketingsoftwarespecialist  Unica over voor ongeveer 366 miljoen euro (480 miljoen dollar). Analytische software helpt bij het herkennen van trends of het voorkomen van fraude.

De activiteiten van Aprimo zullen worden geïntegreerd in Teradata en de Aprimo-organisatie zal Teradata's applicatiestrategie ondersteunen op het gebied van ontwikkeling, marketing, verkoop en services.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-01-27T08:01:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.