Logica sluit BI-pact met QlikTech

Ict-dienstverlener Logica en de Zweedse leverancier van software voor business intelligence QlikTech hebben een internationale samenwerking gesloten. De bedrijven werkten al samen op lokaal niveau. In Nederland moet de dienstverlener de positie van QlikTech uitbouwen onder grootzakelijke klanten.

De dienstverlener telt nu honderd consultants met kennis van QlikView (de software van QlikTech). Het dienstenbedrijf verwacht het aantal adviseurs met kennis van die software in 2011 te verdubbelen tot ongeveer tweehonderd man. Om dat te bereiken is een trainingsprogramma voor consultants opgezet.

Logica heeft al verschillende samenwerkingsovereenkomsten met grote BI-leveranciers als IBM, Informatica, SAP en Oracle. Een woordvoeder laat weten dat de dienstverlener ook hecht  aan samenwerking met innovatieve kleinere partijen en de academische wereld. 'Vanuit die gedachte is de samenwerking met QlikTech in het verleden ontstaan en inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijde samenwerkingsovereenkomst', meldt het bedrijf.

De dienstverlener en bi-leverancier zijn betrokken bij verschillende verkooptrajecten in de energiemarkt en hopen binnenkort namen te noemen van opdrachtgevers.

Rapportages

Eerder leverden de bedrijven in Finland software voor data-analyses en rapportages voor lokale overheden. In Portugal worden gezamenlijke klanten bediend in de toeristische sector en detailhandel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

QlikTech is toch Zweeds?

Proberen ze toch nog in de BI-wereld een voet aan de grond te houden. Nadat ze met de andere producten achter de rest van de wereld aanlopen.

Dan doen ze dat nu ook. Alle andere grote system integrators hebben al meerdere QlikTech projecten uitgevoerd

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-03-02T10:26:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.