Aegon verlengt contract met Human Inference

Bankverzekaar Aegon heeft een tweejarig contract getekend met Human Inference. De Arnhemse leverancier van software voor het analyseren en verbeteren van datakwaliteit levert de HIquality Suite. De bankverzekeraar wil met behulp van die software voorkomen dat het zaken doet met personen of bedrijven die geregistreerd staan op Europese sanctielijsten. Daarnaast wordt de kwaliteit van klantgegevens gecontroleerd. Het contract is een verlenging van een overeenkomst uit 2006.

Aegon stelt dat het de afgelopen jaren te maken heeft met toenemende regelgeving en het gebruik van steeds meer communicatiekanalen. Jos van der Have, ict-architect bij Aagon Bank, licht toe: 'Het is voor ons belangrijk om te beschikken over kwalitatief goede klantgegevens om zo onze klanten zo goed mogelijk te kunnen helpen bij hun financiële vragen. Informatie over klanten wordt bij ons opgeslagen in verschillende systemen en uiteindelijk samengebracht in de centrale database. Om ervoor te zorgen dat alle informatie op de juiste manier geïntegreerd wordt, maken wij gebruik van de HIquality Suite van Human Inference.'

Hij vervolgt: 'Door alle informatie te vergelijken staat Hlquality Suite aan de bron van alle klantgegevens. Hiermee voorkomen we bijvoorbeeld dat klanten dubbel geregistreerd staan en zorgen we ervoor dat onze servicemedewerkers alle informatie over de klant op één centrale plek inzichtelijk hebben.'

Nieuwe CEO

Het bedrijf heeft per 1 april 2011 een nieuwe directeur. Winfried van Holland benoemd tot ceo. Hij vervangt Sabine Palinckx.

Het 25-jarige Human Inference levert software voor verbetering van datakwaliteit. De programmatuur is gebaseerd op natuurlijke taalverwerking en toegesneden op grote databases. Het bedrijf heeft 250 klanten, waaronder Aegon, ANWB, Achmea, Essent, ING, De Telegraaf en Wehkamp.

De leverancier heeft, naast de hoofdlocatie in Arnhem, vestigingen in België, Engeland, Duitsland en is vertegenwoordigd in Denemarken, Frankrijk, Italië, Spanje, Zwitserland, Oostenrijk en Maleisië.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-04-14T09:12:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.