disQover 2011

Qliktech bekijkt mogelijkheid BI op chip

Bi-leverancier Qliktech bekijkt de mogelijkheden van het inbakken van business intelligence op een chip. Dat vertelde Qliktech-coo Les Bonney op een bijeenkomst voor journalisten tijdens het congres disQover 2011 in Den Haag. De leverancier verkent daarmee de mogelijkheden om net als beveiligingsleveranciers de beveiliging los te koppelen van de softwarelaag en het te plaatsen op de chip.

In theorie kunnen kortere lijnen met de chip zorgen voor meer snelheid en betere prestaties. Vooralsnog is bi vanaf een chip zelfs voor Bonney toekomstmuziek. Hij noemde het voorbeeld vooral ter illustratie van de mogelijkheden van bi en mogelijk toekomstige ontwikkelingen in zijn vakgebied. Een termijn waarop de ontwikkeling gemeengoed wordt kon hij niet geven.

Google, Salesforce en Apple

De leverancier noemt de toename van bedrijfsgegevens, de vraag naar gebruik op mobiele apparatuur en bi die loskomt van de ict-afdeling, als de belangrijkste ontwikkelingen. Qliktech plaatst zichzelf tussen vernieuwende ict-leveranciers als Google (zoekgebied), Salesfore.com, (innovatieve crm-leverancier) en Apple (met de iPad en iPhone trendzettend is in mobiele apparatuur).

Het in 1993 opgerichte bedrijf heeft bijna negenhonderd medewerkers verspreid over 28 kantoren in 23 landen. Het bedrijf behaalde in 2010 een omzet van 226,5 miljoen dollar. Het bedrijf is sinds 2010 genoteerd aan de technologiebeurs Nasdaq.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-05-26T09:55:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.