Managed hosting door True

De Bijenkorf schakelt Qliktech in voor BI

 

Warenhuis De Bijenkorf vervangt zijn huidige business intelligence software (bi) door Qlikview van bi-leverancier Qliktech. Het gaat om de vervanging van het bi-pakket Lightship dat in de jaren negentig werd aangeschaft en niet meer wordt ondersteund door de leverancier. De licentie voor het gebruik van de nieuwe software is voor onbepaalde tijd. Na de zomer van 2011 moet de bi-software zijn ingevoerd binnen alle twaalf de vestigingen en het distributiekantoor van het warenhuis.

Het warenhuis gebruikt de software voor het samenstellen van rapporten over bezoekersaantallen, verkoop en bevoorrading. De gegevens uit bronsystemen van Oracle worden verwerkt tot ongeveer dertig rapporten en analyses. Gebruikers moeten ook zelf eenvoudig dashboards kunnen bouwen. De software beschikt verder over verschillende grafische mogelijkheden voor de weergave van resultaten.

De software wordt gebruikt door ongeveer 250 medewerkers van het warenhuis. Informatie over bijvoorbeeld bezoekersaantallen en omzetten per winkelvestiging worden in personeelsruimten via lcd-schermen aan medewerkers getoond.

De Bijenkorf koos voor de bi-software van Qliktech na zogenoemde SIB-sessies. Die afkorting staat voor 'seeing is believing'. Tijdens die bijeenkomsten van de leverancier wordt proefgedraaid met de software en worden betrokkenen getraind in het gebruik van de software.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3990715). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×