De Bijenkorf schakelt Qliktech in voor BI

Warenhuis De Bijenkorf vervangt zijn huidige business intelligence software (bi) door Qlikview van bi-leverancier Qliktech. Het gaat om de vervanging van het bi-pakket Lightship dat in de jaren negentig werd aangeschaft en niet meer wordt ondersteund door de leverancier. De licentie voor het gebruik van de nieuwe software is voor onbepaalde tijd. Na de zomer van 2011 moet de bi-software zijn ingevoerd binnen alle twaalf de vestigingen en het distributiekantoor van het warenhuis.

Het warenhuis gebruikt de software voor het samenstellen van rapporten over bezoekersaantallen, verkoop en bevoorrading. De gegevens uit bronsystemen van Oracle worden verwerkt tot ongeveer dertig rapporten en analyses. Gebruikers moeten ook zelf eenvoudig dashboards kunnen bouwen. De software beschikt verder over verschillende grafische mogelijkheden voor de weergave van resultaten.

De software wordt gebruikt door ongeveer 250 medewerkers van het warenhuis. Informatie over bijvoorbeeld bezoekersaantallen en omzetten per winkelvestiging worden in personeelsruimten via lcd-schermen aan medewerkers getoond.

De Bijenkorf koos voor de bi-software van Qliktech na zogenoemde SIB-sessies. Die afkorting staat voor 'seeing is believing'. Tijdens die bijeenkomsten van de leverancier wordt proefgedraaid met de software en worden betrokkenen getraind in het gebruik van de software.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-06-14T15:48:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.