De Telefoongids besteedt BI uit aan Inergy

De Telefoongids besteedt het beheer van zijn business intelligence- (bi) en datawarehouse-activiteiten uit aan Inergy uit Woerden. Het contract heeft een looptijd van vijf jaar. Financiële details zijn niet bekendgemaakt. De Telefoongids had het beheer van de zelfontwikkelde bi-omgeving tot nu toe in eigen hand. De op Oracle-databases en SQL-gebaseerde bi-omgeving wordt vervangen door een Netezza data warehouse appliance.

Transactiegegevens uit verschillende bronbestanden worden in die combinatie van hardware en software geladen voor analyses.

De Telefoongids wil de analyses van bijvoorbeeld verkoopgegevens sneller analyseren. Die informatie en rapporten moeten het management helpen bij het sturen op veranderingen en de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten. Voor het maken van de rapporten en grafieken blijft De Telefoongids gebruik maken van de software van de Amerikaanse leverancier Microstrategy.

De organisatie achter De Telefoongids en De Gouden Gids maakt een omslag naar dienstverlening via internet. Het bedrijf telt in Nederland ongeveer 375 verkopers die zich bezighouden met het binnenhalen van klanten. Ondernemers worden benaderd om tegen een meerprijs hun gegevens op te laten nemen in apps voor mobiele apparaten en websites. Daarnaast kunnen er bijvoorbeeld contracten worden gesloten voor verbetering van de vindbaarheid via zoekmachine Google.

Gouden Gids

Het bedrijf achter De Telefoongids en De Gouden Gids, European Directories, besteedde eerder de hosting van het serverpark en het beheer van de databanken, cms-systemen en zoekmachines uit aan de Noorse hoster Basefarm.

De uitbesteding van de bi-activiteiten aan Inergy geldt alleen voor Nederland. Frank Habers, business developer bij Inergy, zegt dat European Directories de bi-uitbesteding in Nederland op de voet volgt. Hij hoopt de dienstverlening uit te breiden naar de acht landen waar het bedrijf actief is.

IBM

Inergy levert de Netezza-appliance ook aan vakantiepark-keten Center Parcs.
Netezza is eind 2010 ingelijfd door IBM.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Als DTG haar afspreken eens zou nakomen, dat zou een begin zijn.

Wij wachten nog steeds op ons geld.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-08-04T16:26:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.