Qliktech stelt samenwerking centraal bij BI

Samenwerken

Gezamenlijke besluitvorming is het centrale thema in de nieuwste versie van de bi-software van Qliktech. Gebruikers, werkgroepen en teams kunnen met het bi-pakket Qlikview11 tegelijkertijd gegevens bekijken, delen en analyseren. De leverancier noemt dat 'een sociale manier van besluiten nemen'. Technisch directeur Anthony Deighton: 'Onze visie is dat beslissingen niet alleen worden genomen, maar binnen een sociale context, door data uit te wisselen, inzichten te delen, te overleggen en te discussiëren.'

De leverancier stelt dat door gezamenlijke besluitvorming meer waarde wordt gehaald uit de collectieve kennis van een groep, afdeling of bedrijf. Daarnaast moet besluitvorming worden versneld en meer transparant zijn. Dat kan bijvoorbeeld doordat beter zichtbaar is op basis van welke gegevens besluiten zijn genomen.

Rapporten en analyses blijven gekoppeld aan de brongegevens. Doordat zoekopdrachten in het werkgeheugen worden geladen, is snel te achterhalen welke gegevens ten grondslag liggen aan een uitkomst, stelt de leverancier.

Qliktech stelt gebruikers in staat om belanghebbenden zonder licentie uit te nodigen om deel te nemen aan interactieve sessies. Alle deelnemers in zo'n samenwerking kunnen communiceren via dezelfde analyse-app.  Daarin worden opmerkingen en notities gedeeld. De software is geprogrammeerd in Html5 zodat de programmatuur vanaf verschillende mobiele apparaten benaderd kan worden.

Gebruiker centraal

De software wordt geleverd met koppelingen voor bronsystemen zoals erp-software van SAP, ecm-oplossingen van Informatica en crm-gegevens uit systemen van Salesforce.com.

De leverancier borduurt met de nieuwe bi-software voort op de ingezette weg om gebruikers zelf aan de knoppen van bi-software te laten draaien. Het gebruik van bi heeft zich daarbij ontwikkeld van statische rapporten die zijn opgesteld door de ict-afdeling tot gedeelde informatie tussen gebruikers die met weinig kennis van ict relevante analyses kunnen uitvoeren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-10-24T13:28:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.