Comair bleek ondergesneeuwd onder 32.768 mutaties

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Comair is in het kerstweekeinde niet zozeer bezweken onder de sneeuwlast op zijn thuisbasis, maar onder de hoeveelheid mutaties in de planning van bemanningen die de sneeuw veroorzaakte.

Het betreffende computerprogramma draait op een IBM-server met AIX. De server zelf is nooit down geweest, meldt een insider bij de luchtvaartmaatschappij. Het probleem schuilt puur in de programmatuur: de applicatie die de bemanningen voor 1.100 dagelijkse vluchten van Comair in het Midden-Westen samenstelt kan niet meer dan 2 tot de vijftiende (32.768) veranderingen per maand verwerken.

Door de vele mutaties in het vluchtschema als gevolg van de zware sneeuwval raakte Comair in het kerstweekeinde al door dat aantal heen. De taakspecifieke programmatuur, geschreven door Boeing-dochter SBS, maakt geen gebruik van een databank, maar handelt alle mutaties intern af.

Het lijkt overigens onwaarschijnlijk dat Comair nog vaker last zal krijgen van het plafond van 32K: de software stond al geruime tijd op de nominatie de komende maand vervangen te worden . . .

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-12-31T14:02:00.000Z René Rippen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.