Boonstra verruilt Qliktech voor Microstrategy

De Benelux-verkoopdirecteur van bi-leverancier Qliktech, Eelco-Jan Boonstra (36), stapt over naar concurrent Microstrategy. Daar is Boonstra verantwoordelijk voor de Benelux. Boonstra is aangesteld om de omzet te vergroten uit bi-analyse van social media en het gebruik van bi op mobiele apparatuur. De komende jaren moet de omzet in de Benelux verdubbelen. Boonstra verwacht dat de leverancier dat kan bereiken op eigen kracht en via het partnernetwerk.

Boonstra richt zich in Nederland voornamelijk op de inzet van bi en social media. 'Hiermee verandert ook onze doelgroep. We zitten nu voornamelijk met ict- en financieel-directeuren rond de tafel, maar er schuiven steeds vaker marketingdirecteuren aan', aldus de nieuwe Benelux-directeur van Microstrategy.

Boonstra neemt de taken over van Ton ter Laak die begin 2011 werd benoemd tot vice president sales Noord-Europa en Zuid-Afrika. Ter Laak had tot de benoeming van Boonstra de Benelux onder zijn hoede.

Boonstra werkte de afgelopen vijf jaar voor Qliktech. Daarvoor was hij werkzaam voor ING, Siemens en Atos Origin.

Andere koers

Microstregy richt zich naast de analyse van grote databestanden steeds meer op business intelligence voor mobiele apparatuur, levering van bi-tools via een cloud computing-model en de analyse van social media.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-11-18T13:19:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.