Oracle verlengt bod op Peoplesoft een paar dagen

Oracle geeft de aandeelhouders van Peoplesoft nog twee dagen om hun aandelen te verkopen. Zo hoopt het om de benodigde 90 procent in handen te krijgen.

Die zet is bedoeld om de overname (ter waarde van 10,3 miljard dollar) sneller te kunnen afronden. Voor een snelle overname moet Oracle namelijk minstens 90 procent van de Peoplesoft-aandelen in handen krijgen. Dinsdagavond, toen de termijn van het overnamebod zou verstrijken, had Oracle echter nog maar 89,4 procent van de Peoplesoft-aandelen in handen - net te weinig dus. In dat geval zou Oracle een speciale aandeelhoudersvergadering moeten samenroepen om te stemmen over de overname. Dat zou nog eens vier tot zes weken kunnen duren.
 
Om die extra verlenging van het nu al achttien maanden durende overnameverhaal te vermijden, heeft Oracle zijn overnamebod dus met een paar dagen verlengd, in de hoop de nodige aandeelhouders alsnog over de streep te trekken. Dat de overname er komt, is in ieder geval zeker. In december liet de directie van Peoplesoft immers eindelijk zijn weerstand tegen Oracle varen en aanvaardde het overnamebod.
 
Oracle wil de deal rond hebben tegen 18 januari, want dan wil het de samengesmolten onderneming officieel lanceren. Normaal gezien zal Oracle op 14 januari aankondigen hoeveel jobs er sneuvelen als resultaat van de overname. Volgens schattingen zouden tot zesduizend banen geschrapt kunnen worden.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-01-06T13:40:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.