Qliktech benoemt country manager Benelux

Van der Horst wordt landendirecteur

Bi-leverancier Qliktech heeft Bas van der Horst (39) benoemt tot countrymanager Benelux. Die post is nieuw. Hij is verantwoordelijk voor zowel de verkoop als het partnerprogramma. Van der Horst leidde eerder het Qliktech-partnerprogramma in de Benelux, Oost-Europa, Rusland, Turkije en Israël. In zijn nieuwe functie neemt hij ook de taken op zich van de voormalige Benelux-verkoopdirecteur Eelco-Jan Boonstra. Boonstra stapte eind november 2011 over naar concurrent Microstrategy waar hij aantrad als country manager Benelux.

Van der Horst rapporteert aan Vincent Peters. Peters is vice president en managing director Benelux, Oost-Europa, Rusland, Turkije en Israël. Hij is begin november 2011 benoemd. De Benelux en Rusland zijn binnen de Qliktech-organisatie de enige landenregio's met een eigen country manager.

Van der Horst heeft als doel om in de Benelux het verkoopteam verder uit te breiden. Het gaat om de verkoop aan grote bedrijven, via het partnernetwerk en adviesdiensten. Hij kan vanwege de beursnotitie van het bedrijf niet zeggen wat het aandeel van de Benelux is in de totaalomzet van het bedrijf.

KLM, DSM

Qliktech heeft een aantal grote klanten in de Benelux. Het gaat bijvoorbeeld om Essent, UWV, DSM en KLM. Van der Horst legt uit dat die bedrijven een overgang doormaken van het gebruik van traditionele rapportages- die voornamelijk door de ict-afdeling worden gestuurd-, naar analyses van gebruikers met weinig ict-kennis die zelf rapporten kunnen bouwen. Die analyses sluiten vaak beter aan op de informatiebehoeften van gebruikers en afdelingen binnen het grote concern.

Bij middelgrote bedrijven kijkt Van der Horst vooral naar het partnerkanaal dat bedrijven moet helpen bij specifieke vragen over de analyse van erp- en crm-systemen. Hij vertelt dat de contacten met kleine bedrijven worden aangestuurd vanuit het sales center in het Verenigd Koninkrijk.

Ex-IBM'er

Van der Horst startte zijn loopbaan bij IBM en was daarna directeur van verschillende eigen ict-bedrijven gericht op software. Voordat hij in 2007 in dienst trad bij QlikTech, werkte hij als senior product manager bij ADP Nederland.

Bij QlikTech werkte hij zich vervolgens op van partner manager tot eindverantwoordelijke voor alle partneractiviteiten in de Benelux, Oost-Europa, Rusland, Turkije en Israël tot zijn huidige functie country manager Benelux.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-11-30T13:19:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.