IBM koopt DemandTec voor 440 miljoen dollar

IBM

IBM neemt voor 440 miljoen dollar het Californische DemandTec over, een leverancier van cloudgebaseerde analysesoftware ter ondersteuning van verkoop en marketingafdelingen. DemandTec wordt onderdeel van IBM’s ‘Smarter Commerce’-initiatief.

DemandTec levert online software voor het analyseren van data om koopgedragscenario's van klanten te voorspellen. Zo kunnen de effecten van marketingcampagnes beter worden ingeschat. Vooral retailers en bedrijven die consumenteproducten leveren, gebruiken de software van DemasndTec. Klanten zijn onder andere Best Buy, Petco, Home Depot, Target, Coca Cola, Johnson & Johnson, Radio Shack en Wal-Mart. DemandTec werd in 1999 opgericht en heeft ongeveer 450 klanten. De omzet van DemandTec bedraagt zo'n 82 miljoen dollar.

IBM  zal de software van DemandTec gebruiken voor zijn Smarter Commerce-strategie, die begin dit jaar werd opgezet. Volgens IBM is deze ‘slimmere handel'-strategie meer dan alleen maar het verkopen van softwareproducten. De klant moet bij Smarter Commerce-oplossingen in het middelpunt staan van alle processen. Dit leidt tot nieuwe bedrijfsprocessen waarmee bedrijven de inkoop, marketing, verkoop en service van hun producten en diensten beter op elkaar kunnen afstemmen, aldus IBM.

De 350 werknemers van DemandTec worden onderdeel van IBM's Software Group.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik snap wel waarom al die besparingen nodig zijn bij IBM. Besparingen die de hardwerkende medewerkers elke dag voelen.

Tja,
Het is Sam zijn laatste kwartaal en dat moet mooi afgesloten worden. Verwacht overigens maar dat het eerste kwartaal van Gini nog mooier moet zijn....

Werknemers tevredenheid in de mature markets heeft even geen prioriteit, ben benieuwd of dit in de volgende economische hausse (als die ooit weer komt) nog steeds zo is.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-12-13T09:50:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.