Nauwere samenwerking HP en SAP HANA

HP heeft nieuwe diensten en software ontwikkeld voor gebruikers van de SAP High-Performance Analytic Appliance (HANA) waarmee big data analyses kunnen worden uitgevoerd. Hierbij wordt de technologie van HP BladeSysem servers nauwer geïntegreerd met de in-memory database van SAP HANA.

Met de in-memory technologie biedt SAP de mogelijkheid om real-time enorme hoeveelheden data te analyseren. Grote hoeveelheden data worden in het ram-geheugen verwerkt in plaats van via flash storage of harde schijven.

Gebruikers van SAP HANA kunnen nu gebruik maken van het HP AppSystem for SAP HANA waarmee data van SAP en andere merken software sneller en in real-time met HP hardware kan worden geanalyseerd. HP hoopt hiermee SAP-klanten nauwer aan zich te binden. 47 procent van alle SAP-applicaties, waaronder erp-software, werken op hardware van HP.

HP AppSystem for SAP HANA bestaat uit het HP's opslagoplossingen X9300 IBRIX Network Storage System en de HP P6500 Enterprise Virtual Array (EVA), onderdeel van HP's Converged Infrastructure. De gecombineerde opslagoplossing kan maximaal 16 Petabyte (PB) aan data aan. De oplossing werkt ook met de SAP Business Suite software en de NetWeaver Business Warehouse (BW) die op Microsoft Windows SQL Server werkt. Verder wordt er gebruik gemaakt van HP's ProLiant BL680 G7 blade servers en diensten.

Klanten die willen overgaan op SAP HANA krijgen ondersteuning met diensten van HP, zoals Advanced Information Services, Asset Recovery Services en Migration Assistance Services.

HP Neoview

HP werkt nauwer samen met SAP HANA sinds het afscheid nam van zijn Neoview data warehousing platform dat het opnam tegen concurrent Teradata. In Nederland was naar verluidt de Rabobank een gebruikers van Neoview. HP heeft inmiddels nieuwe datawarehouse technologie in huis gehaald door de overname van Vertica.

De combinatie HP en SAP HANA wordt onder andere gebruikt door grote bedrijven zoals Hilti, Red Bull en Alliander, aldus Oscar Trompe die bij SAP verantwoordelijk is voor de verkoop HANA in de emea-regio.

Hilti gebruikt SAP HANA Real-Time Analytics

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-12-29T11:10:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.