SAS slaat brug naar Hadoop

Softwareleverancier SAS ondersteunt Hadoop, een open source platform voor gedistribueerde verwerking van grote hoeveelheden data. Met de nieuwe versie van SAS Enterprise Data Integration Server kunnen klanten de populaire open source data-architectuur gebruiken om met behulp van SAS Analytics waarde te halen uit hun big data.

SAS ondersteunt al tientallen databronnen, zoals Oracle, DB2, SQL Server, Teradata, Sybase, Netezza, EMC Greenplum en MySQL. De SAS-ondersteuning van Hadoop is belangrijk voor veel organisaties die deze software nu aan hun omgeving toevoegen. Het gaat hierbij ook om grote SAS-gebruikers.

Hadoop is een open source op Java gebaseerd raamwerk, voor de verwerking van grote data sets in een gedistribueerde it-omgeving. SAS integreert met de Hadoop-versie die gelieerd is aan de Apache Software Foundation.

‘Data moet je beschouwen als een kostbare productiefactor van je organisatie, net zoals arbeid en kapitaal', aldus Edwin Peters, Computable-expert en business solution manager van SAS Nederland. ‘Productiefactoren beheer je, compleet met strategie, processen en governance. Onze data- en analytics-managementsoftware helpt organisaties maximale waarde te halen uit hun data in combinatie met Hadoop.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-03-09T10:51:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.