Almere claimt titel big data-hoofdstad

De gemeente Almere profileert zich als DataCapital. De gemeente biedt op 17 april 2012 onderdak aan het Big Data Forum 2012. De positie als datahoofdstad moet de gemeente op termijn 2500 nieuwe banen opleveren. Burgemeester Annemarie Jorritsma verzorgt de officiële opening van het Big Data Forum 2012.

Burgemeester Annemarie Jorritsma van Almere opent het evenement, chief marketing officer Frank Buytendijk van softwarebedrijf Be Informed zal de dag voorzitten. Verder geven ambtenaar Yvo Volman van de Europese Commissie en directeur Anwar Osseyran van het Amsterdamse rekencentrum Sara presentaties en komt een aantal bigdatapioniers aan het woord. De afsluitende presentatie wordt verzorgd door Matt McNeill, hoofd van de divisie Enterprise Solutions voor Europa bij Google. 

In de middag is er een keuze uit drie thema's: Business, IT en Health. Het laatste thema wordt ingevuld door het programma Almere DataCapital, waarmee Almere zich ook wil profileren als Dutch Health Hub. Directeur Eppo van Nispen tot Sevenaer van het CPNB biedt een blik op onze digitale toekomst, de openheid van data en digitale duurzaamheid. Directeur Peter Walgemoed van Carelliance gaat in op de maatschappelijke waarde van big data in de zorg en als te koesteren asset. Technical leader Healthcare & Lifesciencis Nicky Hekster van IBM vertelt over het belang van standaards en hoe technologie ons kan helpen de overvloed aan data de baas te blijven.

Big data

Big data is een term voor verzamelingen van gegevens die zo groot of complex zijn dat ze niet meer te beheren en bewerken zijn met tot nu toe gebruikelijke middelen, zoals conventionele databases. Om overweg te kunnen met dergelijke dataverzamelingen is meer en andere kennis nodig in de komende jaren. Het ontstaat overal en veroorzaakt een ware aardverschuiving, vooral in sectoren met veel beeldmateriaal, meetgegevens, mobiele apparaten en bij een grote verscheidenheid aan informatie-uitwisseling, zoals de medische sector.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-04-13T15:16:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.