Teradata helpt ABN Amro en Axa met BI

Business intelligence-leverancier Teradata heeft twee bi-deals bij de banken ABN Amro en Axa in de wacht gesleept. Voor het Nederlandse ABN Amro gaat het bedrijf het datawarehouse verbeteren om klaar te zijn voor nieuwe reglementaire vereisten en de weg vrij te maken voor een nieuwe generatie van analytisch vermogen, gericht op de verbetering van de klantenservice. Aan het Belgische Axa is een datawarehouse appliance geleverd.

'ABN Amro bereidt zich voor om klaar te zijn voor de toekomstige reglementaire vereisten van Basel en de Nederlandse regering. Het Teradata-datawarehouse en het assortiment analytische toepassingen zullen het benodigde inzicht bieden op de financiële noden van de klanten en de bankoperaties. Deze nieuwe kennis zal ABN Amro in staat stellen om daadkrachtiger op te treden en de dienstverlening te verbeteren,' aldus Hans Fons, algemeen directeur Teradata Benelux.

ABN Amro is verder van plan om meer data te integreren in het nieuwe Teradata Active Enterprise Data Warehouse, die afkomstig zijn van verschillende domeinen van de instelling, zoals marketing, risico en bedrijfsfinanciering.

Axa

De Belgische Bank Axa  heeft de Teradata Data Warehouse Appliance in gebruik genomen om zijn wettelijke rapportering te optimaliseren en de operationele intelligence te verhogen. Dit ondersteunt de eerstelijnsmedewerkers van de instelling in het nemen van beslissingen. De bi-appliance legt een basis voor een reeks van krachtige analyses die Axa helpen om aan de opgelegde eisen wat betreft fraude en witwaspraktijken te beantwoorden en aan de Europese richtlijnen Basel III en Solvency II tegemoet te komen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-10-24T10:54:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.