ICT Automatisering levert PIMS aan WML

Waternet vrouw glas water

Het Limburgse waterleidingbedrijf WML huurt de beursgenoteerde ict-dienstverlener ICT Automatisering in Barendrecht in voor de levering en implementatie van een managementsysteem voor procesinformatie (Pims). Het project gaat een halfjaar duren. Met deze opdracht heeft de dienstverlener drie van de tien waterleidingbedrijven in Nederland van een dergelijk systeem voorzien.

Bij het project voor de Limburgse waterleidingmaatschappij WML huurt ICT Automatisering de Amerikaanse softwarebouwer Wonderware in als leverancier van het zogeheten manufacturing execution systeem. Met de nieuwe software kunnen rapportages worden gemaakt van de procesinformatie. De uitrol van het systeem binnen de verschillende vestigingen maakt geen onderdeel uit van de opdracht. Wonderware is een vaste partner van ICT Automatisering.

De watersector is van groot belang voor ICT Automatisering, stelt ceo Carlo D’Agnolo. Zeven van de tien waterleidingmaatschappijen doen zaken met zijn onderneming. ‘Onze kennis en kunde komt tot uiting in de projecten die we doen voor waterschappen, drinkwaterbedrijven, industriële waterproductie en de waterzuiveringbedrijven. We zijn blij dat we WML een passende oplossing kunnen bieden.’

Reorganisatie

ICT Automatisering maakte recent bekend zijn activiteiten in Nederland en Duitsland te stroomlijnen. De vestiging in het Duitse Neustadt werd begin december 2012 met gesloten beurs overgedaan aan de Nederlandse branchegenoot ATS International in Haarlem. In Nederland is het bedrijf zeer terughoudend met het inhuren van nieuwe medewerkers en wordt scherp gekeken naar de kosten. In het derde kwartaal van 2012  - het laatste kwartaal waarover het bedrijf gegevens publiceerde - speelde de ict-dienstverlener quite: het bedrijfsresultaat kwam op nul uit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-01-22T11:02:00.000Z Johannes van Bentum


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.