HP Vertica start met big data-certificering

HP start het Big Data Solutions-trainings- en -certificeringsprogramma voor het analytics platform Vertica. Het door HP ExpertOne aangeboden programma helpt organisaties meer te halen uit big data door it-professionals op te leiden om gestructureerde, semi-gestructureerde en ongestructureerde data beter in te zetten.

De toenemende hoeveelheid, variatie en snelheid van informatie stelt organisaties voor nieuwe problemen en uitdagingen. Volgens een recent Gartner-rapport ontstaan tot 2015 4,4 miljoen banen in de big data-sector, maar wordt slechts één derde daarvan ingevuld. It-professionals moeten dus de vaardigheden verwerven om alle soorten informatie te kunnen verbinden, analyseren en beheren, ongeacht de interface of locatie. Alleen dan kunnen volgens HP bedrijven maximaal van big data profiteren.

HP Vertica Analytics

Het nieuwe trainings- en certificeringsprogramma biedt HP Vertica-systeembeheerders, -databaseanalisten en -applicatieontwikkelaars de mogelijkheid hun vakkundigheid aan te tonen. Het behalen van het certificaat laat zien dat zij big data analytics kunnen inzetten voor de groei van het bedrijf. Om de hoogste kwaliteit van big data-educatie te waarborgen volgen de deelnemers voorafgaand aan de certificering intensieve trainingen en doen zij on-the-job ervaringen op met het HP Vertica Analytics-platform. De deelnemers sluiten het programma af met een uitgebreide toets.

‘Onze partners en klanten hebben behoefte aan een gecertificeerd programma dat hun kwaliteit als big data-analist aantoont’, zegt Byron Berk, manager Service en Training HP Vertica. ‘Door het nieuwe HP Big Data-certificeringsprogramma aan te bieden maken wij het mogelijk voor organisaties om het HP Vertica Analytics-platform te combineren met de kwaliteiten van de it-professionals. Honderden gebruikers en een toenemend aantal partners vertrouwen op HP Vertica Analytics om snel van big data te kunnen profiteren. Het programma biedt een referentiekader voor onze klanten en partners, met behulp van HP ExpertOne kunnen zij de vakkundigheid van gebruikers beoordelen.’

HP ExpertOne

Het HP ExpertOne-programma staat open voor meer dan een half miljoen it-professionals en biedt trainingen aan op het gebied van big data, cloud, converged infratructure, networking, operating systems, security servers, software en storage. Een succesvolle deelname aan het programma geeft toegang tot de HP ExpertOne-community, bestaande uit gekwalificeerde HP-channelpartners, klanten en werknemers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-01-22T15:27:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.