Capgemini meet rugbydames met SAS op iPad

Ict-dienstverlener Capgemini en de Nederlandse Rugby Bond hebben een driejarig sponsorcontract ondertekend voor het Nederlands Dames Rugby Sevens Team. Capgemini gaat het begeleidingsteam en de speelsters van de rugbyploeg de komende jaren ondersteunen met prestatieanalyses en data analytics. Doel van het Dames Sevens Team is het behalen van een medaille op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. De discipline staat in Rio de Janeiro voor het eerst op het programma van de Spelen.

In augustus 2012 is Capgemini door de Nederlandse Rugby Bond (NRB) benaderd om ondersteuning te bieden bij het verbeteren van de prestaties van het Dames Sevens Team, door middel van analyse van wedstrijd- en trainingsdata. Capgemini heeft zich als technologie en innovatiepartner de komende drie jaar verbonden aan het Nederlands Dames Rugby Sevens Team. Met behulp van prestatieanalyses en data analytics wordt, in samenwerking met analytics-softwarepartner SAS, wedstrijd- en trainingsdata geanalyseerd waarmee het begeleidingsteam en de speelsters worden voorzien van de meest actuele inzichten.

iPad en webinterface

Capgemini gaat zorgen voor de inrichting van de technische omgeving en levert de expertise voor het realiseren van de prestatieanalyses. SAS levert met Visual Analytics de software waarmee de analyses worden uitgevoerd en beschikbaar worden gesteld via iPad en webinterface aan begeleidingsteam en speelsters.

‘In topsport zijn het vaak de kleine dingen die een groot verschil maken’, zegt Gareth Gilbert, hoofdcoach Dames Rugby Sevens, over de samenwerking. ‘Met behulp van de data-analysetechnieken van Capgemini kunnen we spelers en teams op fysiek, technisch en tactisch niveau bestuderen. Hiermee verhogen wij onze kennis van kleine details die leiden tot een beter spelinzicht. Deze inzichten zijn van essentieel belang om tot verbeterde prestaties te komen en uiteindelijk om een podiumplek in Rio te bemachtigen.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-06-07T13:35:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.