Atos bouwt dataplatform sportwereld

Sport

Atos heeft een contract gesloten met de Association of Summer Olympic International Federations (Asoif). Daarmee is het bedrijf verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een gemeenschappelijk dataplatform voor de lidorganisaties van deze sportkoepel. Middels dit Internationaal Sport Informatie Systeem (Isis) zijn wedstrijdresultaten en biografische gegevens van atleten op een centraal punt en een standaard manier te ontsluiten. Het systeem stelt de data beschikbaar aan organisatoren van belangrijke sportevenementen, waaronder de Olympische Spelen. Doel is de bevordering van de samenwerking tussen de sportfederaties van Asoif en het verbeteren van hun informatiediensten.

Volgens Atos is het voor het eerst dat een gemeenschappelijk dataplatform op het gebied van sport wordt ontwikkeld. Zo'n platform waarborgt het leveren van accurate officiële data van hoge kwaliteit die aan de bron zijn gevalideerd. Het Isis maakt het daarnaast mogelijk dat gegevens worden ontsloten via een standaard uitwisselingsprotocol tussen organisatoren van sportevenementen en andere eindgebruikers, waaronder de media.

Elke federatie is overigens zelf verantwoordelijk voor de ontwikkeling van it-systemen die uitwisselbaar zijn met Isis. Zij worden hierbij ondersteund met de kennis en expertise van het Isis-projectteam.

Atos is al langer actief als automatiseerder in de internationale sportwereld, onder andere als ict-partner van de Olympische Spelen. Het bedrijf bekijkt of het de Olympic Data Feed (ODF), die het op verzoek van het Internationaal Olympisch Comité heeft opgesteld, kan integreren met het gemeenschappelijke protocol voor data-uitwisseling binnen Isis.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-08-29T10:36:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.