Qliktech bouwt aan 'menselijk' BI-platform

Lars Björk, ceo Qliktech

Qliktech, de Zweedse leverancier van software voor business intelligence en analytics, bouwt aan een nieuwe versie: QlikView.Next. Dit platform biedt een nog krachtiger, associatieve zoekfunctionaliteit, waarmee het bedrijf informatieverwerking wil koppelen aan de menselijke intuïtie. Nadat een groep klanten de software de komende maanden in een productieomgeving test, wil Qliktech de software in 2014 wereldwijd beschikbaar stellen. Het bedrijf maakte dit bekend tijdens de Business Discovery World Tour in het Evoluon in Eindhoven.

'Natural analytics' is de term die het Zweedse bedrijf voor zijn nieuwe bi-aanpak heeft bedacht. Volgens het bedrijf stelt deze aanpak mensen in staat om datastructuren te ontdekken en inzichten te delen op een manier die precies werkt als hun natuurlijke gedachtegang: de manier waarop mensen zoeken, filteren, vragen stellen en verbanden leggen om betekenis te vinden in informatie.

Volgens Qliktech stelt de software mensen in staat om structuren in data te ontdekken via associatie en vergelijking. Daarnaast maakt de software het mogelijk beslissingen te maken via samenwerkingen. Mensen kunnen deelnemen aan interactieve, live discussies over data en intuïtieve beslispaden dankzij zogenaamde data dialogen. 'Organisaties hebben genoeg van het passief wachten op rapporten en willen zelf actief analyses kunnen maken', zegt Vincent Peters, de verantwoordelijk manager voor de Benelux. 

Consumenten

Met het sterk gevisualiseerde QlikView.Next heeft Qliktech de ambitie om het gebruik van business intelligence voor een breed publiek beschikbaar te maken. Nu staat de complexiteit en het vastzitten aan vooraf bepaalde rapportagemethoden een brede omarming in de weg, vindt bestuursvoorzitter Lars Björk van Qliktech. 'Klanten schaffen weliswaar bi-oplossingen aan, maar het is de vraag of ze echt vaak op die bi-knop drukken. De software moet net zo gewoon in gebruik worden als consumentensoftware. We hebben ook een aantal game-ontwikkelaars aangetrokken die ons helpen met het vormgeven van de natural analytics-omgeving van QlikView.Next.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-10-11T09:09:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.