Software AG scherpt big data-aanbod aan

Bedrijfsoftwareleverancier Software AG start een nieuwe divisie. Die bedrijfstak met de naam Intelligent Bussines Operations (IBO) omvat bestaande en nieuwe oplossingen voor de analyse van grote informatiebestanden, big data. De IBO-divisie moet grote bedrijven helpen om analyses uit big data direct te vertalen naar een betere bedrijfsvoering. De herijking van de bedrijfsstructuur moet voor klanten duidelijkheid scheppen. Het aanbod van diensten rondom big-data was door de vele overnames, producten en divisies nogal troebel geworden.

De IBO-divisie omvat de oplossingen voor business proces management (bpm), producten van de overgenomen leverancier Webmethods en producten als Terracotta Universal Messaging en Big Memory. In de divisie zijn ook Apama (analytics), Process Performance Management (PPM) en Optimize ondergebracht. Presto wordt gebruikt voor visualisatie en het ontdekken van patronen.

Het Duitse softwarehuis haalt marktonderzoeker Gartner aan. Dat noemt IBO 'een van de belangrijkste ict-trends voor 2014.' Het is volgens de analisten de volgende stap in business process management (bpm). Daarbij verschuift de aandacht van het optimaliseren van bedrijfsprocessen naar direct reageren op wat er in de markt gebeurd.

'Real-time kansen benutten'

'Succes wordt steeds meer bepaald door het vermogen real-time kansen te signaleren en daarop te reageren op het moment dat de kans nog bestaat', zegt John Bates, cto van Software AG's divisie voor Intelligent Business Operations en big data. 

Hij stelt dat het zonder digitale business-modellen steeds lastiger wordt om de concurrentie te slim af te zijn. Bedrijven moeten volgens hem steeds sneller kunnen inspringen op veranderingen in de markt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-01-22T09:04:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.