SLTN sluit forensisch pact met Dataexpert

Roland Broersen, manager SLTN Forensic Analytics, Eugène Tuijnman, algemeen directeur SLTN en Sebastiaan d’Anjou, algemeen directeur Dataexpert.

ICT-dienstverlener SLTN uit Almere en cyberbeveiliger Dataexpert uit Veenendaal gaan een strategische samenwerking aan op het gebied van forensische analyses van ongestructureerde data. Dataexpert gaat de big data-applicatie Selfia van SLTN aanbieden aan zijn klanten op de forensische markt. De eerste testresultaten bij verschillende opsporingsdiensten waren dusdanig positief dat dit aanleiding gaf om te gaan samenwerken met SLTN.

'Wij hebben een applicatie ontwikkeld genaamd Selfia, waarmee het mogelijk wordt om snel en eenduidig enorme hoeveelheden ongestructureerde data te kunnen gebruiken alsof het  gestructureerde data zijn. Dit betreft ook de sociale media en analoge documenten die na een ocr-proces toegevoegd worden aan de applicatie', aldus algemeen directeur Eugène Tuijnman van SLTN.

Dataexpert levert al vijfentwintig jaar producten en diensten voor de bestrijding van (computer)criminaliteit en fraude en voor incidentbeheersing. Sebastiaan d’Anjou, algemeen directeur van Dataexpert, merkt dat de hoeveelheid data, maar zeker ook de complexiteit daarvan, de laatste tijd fors toeneemt. 'Onze klanten hebben dringende behoefte aan oplossingen waarmee zij op eenvoudige wijze ongestructureerde data kunnen toevoegen aan hun forensisch onderzoek, data-analyse en visualisatie. Selfia van SLTN is zo'n oplossing.'  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-01-23T21:57:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.