SAP biedt start-up en student gratis analytics

Bedrijfssoftwareleverancier SAP biedt studenten en start-ups hulp bij de inzet van data-analyse. De leverancier biedt gratis trainingen aan over innovatie en voorspellende technologie. De bedrijfssoftwareleverancier hoopt zo studenten enthousiast te maken voor het starten van een eigen bedrijf dat gericht is op slimme toepassingen van real-time data-analyse. Ook wordt gratis analytics software aangeboden aan start-ups.

'Naast een programma om kennis te delen over real-time analytics, willen we de aanstaande ondernemers bekend maken met Design Thinking, bij die methode staat een andere manier van denken centraal. In plaats van af te gaan op de mogelijkheden die technologie biedt, bekijkt een ondernemer eerst wat er nodig is om de klantervaring te verbeteren en de dienstverlening te verbeteren. Daarna gaan we pas bekijken welke technologie voorhanden is.' Volgens het softwarebedrijf daagt die manier van denken bedrijven uit om te blijven innoveren en biedt het start-ups de kans om snel uit te groeien naar een grote onderneming met een wereldwijde afzetmarkt.

Deelnemers van het ondernemersprogramma kunnen ook gratis gebruik maken van de analytics-software van SAP. Bovendien krijgen ze bij het inzetten van die software advies van experts. De leverancier: 'Dankzij uitgebreide trainingen doen ze technische achtergrondkennis op, zodat ze grote hoeveelheden gegevens op een slimme en vernieuwende manier kunnen verwerken.'

SAP: 'Momenteel kent Nederland zo’n zevenduizend start-ups die goed zijn voor ongeveer zestienduizend banen en een gezamenlijke omzet van bijna twee miljard euro. Afgezien van het economische belang van start-ups, zetten ze ook de standaard voor open innovatie. Bovendien zijn ze erg sterk in het bedenken van nieuwe ideeën. Waardoor dergelijke jonge bedrijven een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de technologie die nodig is om grote hoeveelheden data te kunnen analyseren.'

Vliegende start-up

Op het moment dat deelnemende studenten hun eigen bedrijf zijn gestart, kunnen zij deelnemen aan het SAP Startup Focus Program. Hierbij ontvangen zij gratis technische ondersteuning en advies van als het gaat om smart data, real-time analytics en voorspellende analyses.

Start-ups krijgen de mogelijkheid hun oplossing onder de aandacht te brengen bij het wereldwijde klantenbestand van het concern en de oplossing te tonen bij tal van hun grote evenementen. 'We ondersteunen jonge ondernemers bij het genereren van een robuuste pijplijn, zodat zij een vliegende start kunnen maken', stelt de leverancier tot slot.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-03-20T15:34:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.