Qlik benoemt Palinckx tot Benelux-manager

Bussiness intelligence-leverancier Qlik heeft Sabine Palinckx (43) benoemd tot country manager Benelux. Palinckx, die eerder onder andere voor SAP, Business Objects en Human Inference werkte, richt zich in eerste instantie op het uitstippelen van een nieuwe strategie om de analytische software van Qlik in de Benelux aan de man te brengen.

Ze is verantwoordelijk voor de positionering van 'natural analytics'. Dat is de naam die de leverancier geeft aan het natuurlijke vermogen van mensen om complexe informatie te verwerken. Volgens de leverancier gaat het om een nieuwsgierige manier waarop mensen zoeken, filteren, vragen stellen en verbanden leggen om betekenis te vinden in informatie. Zo moet de gebruiker eenvoudig tot inzichten komen, verbanden ontdekken en beslissingen nemen.

Palinckx bekleedde voor haar benoeming bij Qlik verschillende commerciële en strategische functies bij ict-bedrijven. Ze begon haar carrière bij IBM, werkte voor Prophecy en Business Objects. Voor de overname door SAP werkte ze als executive director to the ceo bij Business Objects en later als general manager Benelux.

In haar laatste functie bij het bedrijf, inmiddels ingelijfd door SAP, was ze regional vice president en general manager van Noord-Europa. In die rol was ze verantwoordelijk voor 250 mensen en een omzet van honderd miljoen euro. Na het verlaten van SAP leidde zij twee jaar als directeur het softwarebedrijf Human Inference. De afgelopen twee jaar heeft Sabine als interim manager en business consultant voor diverse softwarebedrijven sales-strategieën ontwikkeld.

Qlik is sinds februari 2014 de nieuwe naam voor Qliktech. De leverancier blijft voor de producten de naam Qlikview gebruiken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-03-24T17:31:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.