Managed hosting door True

Tibco neemt voor 134 miljoen Jaspersoft over

 

Tibco Software neemt voor 134 miljoen euro open source softwareleverancier Jaspersoft over. Tibco, maker van bedrijfssoftware voor middleware en soa-omgevingen, breidt door de overname het aanbod uit met embedded business intelligence en analytische software. Die functionaliteiten vullen vooral Tibco's Spotfire-producten aan. Die software is namelijk vooral gericht op analyse van grote databestanden en real-time analyse van bedrijfsgegevens.

Het personeel van Jaspersoft treedt bij de koper in dienstTibco ontwikkelde onder meer de zakelijke social networking applicatie Tibbr dat concurreert met de Chatter van Salesforce.com en Yammer-applicaties van Microsoft.

Tibco heeft in Nederland onder andere Air France-KLM op de klantenlijst staan. Het levert een controlesysteem voor vertrekkende vliegtuigen voor het grondpersoneel van de luchtvaartmaatschappij.

Tibco nam eerder verschillende bedrijven over. Zo kocht het OpenSpirit (data-applicatie-integratiesoftware), Proginet Corporation (beheersoftware voor het versturen van bestanden) en Netrics (software voor het vergelijken van bedrijfsdata). Tibco vormde in 2011 zelf een overnameprooi. HP zou toen een oogje hebben laten vallen op het softwarebedrijf.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5069071). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Kleine correctie: Tibco's Tibbr concurreert wellicht met Chatter van Salesforce.com, maar Yammer is toch echt van Microsoft. ;-)

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×