Duitse vorsers en SAP onderzoeken big data

SAP opent in samenwerking met Duitse universiteiten in Magdeburg en Mannheim de eerste twee centra voor big data en innovatie. Academici en start-ups kunnen hier kennismaken met procesverbeteringen door middel van het inzetten van big data-applicaties en andere datagedreven technologie. SAP zoekt ook naar mogelijkheden om met universiteiten buiten Duitsland 'big data innovatiecentra' op te zetten.

Het allereerste SAP Big Data innovatiecentrum wordt geopend aan de Otto-von-Guericke Universiteit in Magdeburg. Wetenschappers kunnen het datamanagementplatform SAP Hana inzetten om hun businessprocessen te optimaliseren en tot nieuwe inzichten komen dankzij het analyseren van big data. Deze technologie is geschikt voor toepassingen op diverse vakgebieden, waaronder genetica, geologie en natuurwetenschappen.

In het verlengde van dit programma opent SAP in Mannheim het eerste zogeheten SAP University Alliances Innovation Lab. Hiertoe is SAP een samenwerkingsverband aangegaan met het Institute of Enterprise Systems van de Universiteit van Mannheim. In het lab kunnen academici, specialisten en start-ups hun businessprocessen ontwerpen, evalueren en optimaliseren. Hierbij hebben zij de mogelijkheid zich te baseren op gegevens van bijvoorbeeld slimme logistieke oplossingen, het internet of things, process intelligence en software voor voorspelbaar onderhoud.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-05-13T10:49:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.