Nationaal Datawarehouse Onderzoek 2005 van start

Waar staan de Nederlandse datawarehouses anno 2005? Is het gelukt de hoog-gespannen verwachtingen van tien jaar geledente te realiseren? Is deze periode lang genoeg geweest om het datawarehouse technisch gezien in de vingers te krijgen en genieten we inmiddels van de welverdiende complimenten van de business?

Deze vragen staan centraal in het Nationaal Data Warehouse Onderzoek (DWO 2005) waarvoor congresvoorzitter en adviseur Rick van der Lans tijdens Database Systems de aftrap verrich-t.

Van 15 maart tot 15 mei 2005 staat op de website van DB/M  een vragenlijst waarin gevraagd wordt naar de samenstelling, het gebruik, beheer en de acceptatie van datawarehouse-omgevingen. Database Magazine doet het onderzoek samen met Atos Origin, dat de resultaten analyseert en samen met DB/M presenteert. Aan de hand van de antwoorden wordt een beeld verkregen van de stand van zaken in datawarehousing in Nederland in 2005.

Omdat deelname aan het DWO 2005 anoniem is, vindt de terugkoppeling op geaggregeerd niveau plaats. Indien er nadrukkelijke interesse is in specifieke terugkoppeling over de eigen organisatie, zullen de gegevens van organisatie en deelnemer wel bekend moeten zijn. De resultaten van het DWO 2005 worden besproken en bediscussieerd in een aparte Expert Meeting, onder voorzitterschap van Rick van der Lans. Tijdens deze bijeenkomst wordt ook de speciale uitgave van het DWO 2005 boek uitgereikt, waarin alle uitgangspunten, resultaten, conclusies en aanbevelingen zijn na te lezen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-03-15T14:21:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.