Pink Elephant fuseert BI-tak met 2foqus

Pink Elephant en 2foqus gaan per januari 2015 een strategische samenwerking aan op het gebied van business intelligence (BI). De huidige BI-afdeling van de ict dienstverlener wordt samen met het team van 2foqus samengebracht in een nieuwe business intelligence unit, gepositioneerd onder de Pink Elephant-vlag.

De fusie moet klanten van Pink Elephant nog beter ondersteunen met sturing, analyse en rapportage op basis van business intelligence. Organisaties hebben naast metingen en rapportages namelijk steeds meer behoefte aan geavanceerde mogelijkheden voor forecasting en de integratie met diverse bedrijfssystemen. Zo blijkt uit onderzoek van Gartner. In Gartner's ‘Magic Quadrant for Business Intelligence and Analytics Platforms’ wordt Qlik, ontwikkelaar van het QlikView business intelligence-platform al jaren gepositioneerd als ‘leider’. 2foqus is gespecialiseerd op QlikView implementaties en is daarmee een goede partner voor Pink Elephant die zelf ook een expertise bezit op het gebied van BI. 

Race om BI

Volgens onderzoeksbureau Gartner zijn bedrijven in een race verwikkeld om zo snel mogelijk de kloof te dichten op het gebied van inzicht in hun bedrijfsdata. Onderzoeksbureau IDC voorspelt dat de wereldwijde markt voor advanced and predictive analytics (APA) software wereldwijd van 2,2 miljard dollar in 2013 zal groeien naar 3,4 miljard in 2017. Een deel van die oplossingen zullen bestaan uit business intelligence-platformen als QlikView. In het verlengde daarvan wordt ook verwacht dat de vraag naar oplossingen voor big data sterk zal toenemen. Volgens onderzoek van managementconsultancy A.T. Kearney zullen de wereldwijde uitgaven aan hardware ter ondersteuning van big data, software en diensten tot 2018 groeien met 30% naar een bedrag van 114 miljard dollar wereldwijd.

Seeing is Believing

Voor BI-projecten hanteert Pink Elephant de Seeing is Believing-methode ofwel SiB. In deze methode worden projecten als een soort mini-project opgestart, waarmee binnen enkele dagen een volwaardige business intelligence-applicatie wordt opgeleverd. Klanten kunnen hiermee de kracht van Business Intelligence ervaren op basis van hun eigen data.

Deze werkwijze zal blijven bestaan in nieuwe business intelligence-unit en wordt verder ontwikkeld en afgestemd op externe softwareplatformen zoals Exact, waar 2foqus veel ervaring mee heeft. De dagelijkse leiding van de nieuwe business intelligence-unit van Pink Elephant komt in handen van Dave Jansen en Mikel Snijders, de grondleggers van 2foqus.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-01-20T11:56:00.000Z Annemiek Sprado
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.