Chinees steekt half miljoen in start-up ULU

De Nederlandse start-up ULU ontvangt een half miljoen euro van de Chinese investeringsmaatschappij Fang Group. Het telematicabedrijf uit Eindhoven levert een 'connected car'-oplossing waarmee het rijgedrag van bestuurders kan worden geanalyseerd. In ruil voor de kapitaalinjectie ontvangt de Fang Group een aandelenpakket en treedt directeur Mina Yu toe tot de raad van toezicht bij ULU.

ULU zal de investering gebruiken om de verspreiding van het product te versnellen in de Benelux, het systeem verder te verbeteren en op te zoek gaan naar nieuwe partnerships.

ULU levert een analysesysteem voor bestuurders van voertuigen. Onder het dashboard wordt een dongle aangebracht die in contact staat met de ULU-cloud. Met behulp van 3G-gps en sensoren wordt het rijgedrag van de chauffeur in kaart gebracht, tot het parkeren aan toe. Daarna kunnen de vergaarde data met behulp van analysesoftware (ULU Analyze equation) worden verrijkt met locatie-informatie, weerberichten en andere bruikbare gegevens die de bestuurder en andere partijen (bijvoorbeeld werkgever, verzekeraar, leasemaatschappijen) inzicht verschaffen in risicovol rijgedrag.

Code_n

ULU deed een paar maanden geleden nog mee aan de finale van de innovatiewedstrijd Code_n15 die plaatsvond op de ict-vakbeurs CeBIT in Hannover. De in 2014 opgerichte telematica-startup komt uit de HighTechXL-stal, gevestigd op de High Tech Campus in Eindhoven. Deze business accelerator heeft een sterk netwerk met mentor-bedrijven als Philips, NXP en EY en heeft als doel startups snel in een volgende groeifase te brengen.

Mina Yu

Eerder dit jaar werd al bekend dat de Fang Group van directeur/oprichter Mina Yu investeert in de Nederlandse start-ups Manus Machina, ontwikkelaar van robothandschoenen, en Avular, een bouwer van industriële drones, inclusief informatie- en onderhoudssysteem. Yu was begin februari aanwezig op de tweede editie van Startupbootcamp HighTechXL, waar hightech-startups op de High Tech Campus Eindhoven presentaties gaven aan potentiële investeerders. Daar viel hem ook de presentatie van ULU op. Naar eigen zeggen beschikt de Fang Group over een investeringsfonds van negentig miljoen dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-05-12T11:26:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.