Loon BI-expert met contract stijgt 9 procent

Zelfstandige ziet groei afvlakken

Meer geld

Bi-specialisten in loondienst hebben hun salaris in 2015 flink zien toenemen. Gemiddeld is het salaris in de eerste drie maanden van dit jaar gestegen met 9 procent. Daarmee zijn ze de salarisdip die ze in 2013 te verwerken kregen te boven. Voor zelfstandige specialisten is de groei ten opzichte van voorgaande jaren afgevlakt. Zij verdienen 0,5 procent meer dan een jaar eerder.

Dat blijkt uit onderzoek van Progressive Recruitment waarin de verdiensten in de bi-arbeidsmarkt in de afgelopen vier jaar zijn geanalyseerd. Per saldo verdienen zelfstandigen overigens meer dan de vaste krachten. Kijkend naar de totale gemiddelde stijging over de afgelopen vier jaar, ligt de zelfstandige bi-specialist nog steeds aan kop. Gemiddeld verdienen ze in 2015 18 procent meer dan in 2012. Voor bi-specialisten in vaste dienst is die stijging 15 procent.

De inkomstenstijging van zelfstandige bi-specialisten blijft echter achter; voor hen geldt namelijk een stijging van slechts 0,5 procent. 'Dit is het tweede jaar op rij dat de inkomstenstijging van zelfstandige bi-specialisten achterblijft. Vorig jaar steeg het inkomen met 7 procent, terwijl het salaris van vaste krachten toenam met 14 procent', concluderen de onderzoekers.

Salarisdip

'Dat de gemiddelde stijging van bi-specialisten in loondienst over de afgelopen vier jaar lager uitvalt, heeft te maken met een salarisdip in 2013. Toen was er sprake van een daling van maar liefst 7 procent', aldus de onderzoekers.

Anass El Gayate, business manager bij Progressive Recruitment: 'Professionals in specialistische functies binnen de it zoals business intelligence zijn erg in trek. Er ontstaat hierdoor een hogere arbeidsmobiliteit en werkgevers realiseren zich dat maar al te goed. Dat het salaris met 9 procent is gestegen, laat zien dat werkgevers hun vaste medewerkers graag willen behouden.'

Volgens El Gayate staat onherroepelijk vast dat ook de beloning van zelfstandige professionals evenredig gaat stijgen. 'Hier ligt een mooie uitdaging voor deze categorie, want zij kunnen hun huid duurder gaan verkopen.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wat is een BI-expert? Zijn dat Bier Indrinkers?
Computable heeft er nog al een handje van om te denken dat iedereen die afkortingen wel kent. Maar in de IT (informatie technologie) wordt erg veel gestrooid met afkortingen en begrippen. Die verschillen per bedrijf en per omgeving. Bij sommige bedrijven is zelfs de toiletjuffrouw een consultant.
Een stijging van 9%...Ik word ook maar een Bier Indrinker.

Behalve de 55+'ers ;-)

@Wilmans, staat in de een na laatste alinea,..Business Intelligence, (wat dat ook mag zijn ;-) ).
Ben maar een domme systeembeheerder ;-)

@M Wilmans:
- De categorie (bovenin) zegt: Nieuws / Business Intelligence. Dus daar mag je de link naar de afkoring BI afleiden.
- Daaronder staat het nog eens: Home, Alle Artikelen, Nieuws, Business Intelligence
- En zoals Prinsie al zegt, staat het ook in de voorlaatste alinea.

Daarnaast is BI binnen de IT een ingeburgerde term. De BI zoals we die tegenwoordig kennen bestaat sinds het einde van de jaren '90 en beleeft de laatste vijf jaar een behoorlijke groei. En als je er op Googlet (bv. wikipedia+bi) dan is het meteen de eerste link.

't Was iets met spijkers en laag water...

Waar ik op doel wat is het nu voor moeite om bij het eerste gebruik van een afkorting te schrijven BI (Business Intelligence). Ik lees alleen het artikel en ergens in de laatste alinea staat de term Business Intelligence. Te laat vind ik. Die kleine priegel witte lettertje in een blauw vlak had ik niet gezien. En om een artikel te begrijpen zou ik toch ook niet hoeven te google-en?

@MWilmans Goede opmerking. Eens! Dat is iets waar ik ook tegenaan loop, in artikelen en reacties, het veelvuldig gebruik van afkortingen, moeilijke woorden, gesmijt met tools en talen waar je nog nooit van gehoord hebt. Pas toe leg uit zei Ton Elais al. Wijze woorden van Ton! Ongetwijfeld een hoop interessant doenerij maar je wilt ook begrijpen wat je leest.

+je voor de response van Pim.

Deze was wel duidelijk hoor

Ik heb ooit eens met "progresive" gewerkt en dit is nu juist een club die ik nooit meer geloof.
Deze organisatie zal zelf graag het salaris hoger zien omdat zij daar meer over vangen!
Zijn er nog andere bronnen die dit verhaal bevestigen?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-10-08T08:55:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.