Dijsselbloem wil fintech-ambassadeur benoemen

Dit artikel delen:
Winst

Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën wil een ambassadeur in het leven roepen om de groei van financiële technologie in ons land te stimuleren. Ook biedt deze functionaris nieuwkomers in de financiële dienstverlening een helpende hand bij het oplossen van knelpunten bij het opstarten van hun innovaties.

Dat verklaarde minister Dijsselbloem van Financiën gisteren na een bezoek in Amsterdam aan enkele technologiebedrijven die sinds kort actief zijn in de financiële dienstverlening, zoals de online bank Bunq, belangenorganisatie Holland Fintech en de start-ups Leapfunder, Sparkholder en Cash or Card, aldus De Telegraaf en het Financiële Dagblad. De fintech-ambassadeur moet een vergelijkbare functie krijgen als Neelie Kroes, die speciaal gezant is geworden van StartupDelta, een publiek-private samenwerking voor de ondersteuning van start-up bedrijven in Nederland.

Dijsselbloem beschouwt de fintech-gezant als een verbindende schakel tussen beleid, toezicht, wet- en regelgeving en de start-ups, de financiële sector en de investeringswereld. Financiën zal in samenspraak met het ministerie van Economische Zaken ervoor zorgen dat deze verbindingsofficier er komt, naar verwachting al in een van de komende maanden.

De minister toonde zich positief over de fintech-ontwikkelingen. Volgens Dijsselbloem loopt Nederland voorop in vergelijking met de rest van Europa en liggen hier groeikansen. Hij wil dit namens het kabinet stimuleren en ondersteunen door bijvoorbeeld zo'n fintech-ambassadeur aan te stellen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-01-26T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.