Hoogleraar Pauws onderzoekt datagebruik in zorg

Zorg ipad ziekenhuis

Tilburg University heeft dr. Steffen Pauws benoemd tot bijzonder hoogleraar Data Science, eHealth en Communication. Pauws gaat onderzoek doen naar het effectief gebruik van data en it in de zorg. De leerstoel wordt gefinancierd door Philips Research.

Door het gebruik van beschikbare data in de gezondheidszorg te bestuderen, wil Pauws de effectiviteit van bijvoorbeeld telezorgsystemen en andere systemen die gebruik maken van data vergroten. Het onderzoek richt zich op hoe zorgaanbieders de overvloed aan data het beste kunnen gebruiken bij patiëntbeoordeling, bij therapie en mogelijke interventies. Daarnaast wordt onderzocht hoe patiënten het best gebruik kunnen maken van data en informatie om het zelf-zorgkarakter te verbeteren.  

Steffen Pauws werkt bij Philips Research in Eindhoven. Hij studeerde Medische Informatiekunde aan de Universiteit Leiden en promoveerde aan de Technische Universiteit Eindhoven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-02-02T13:33:00.000Z Rian van Heur


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.