QNH biedt VU-studenten praktijkervaring

De Vrije Universiteit Amsterdam (VU) en it-dienstverlener QNH gaan samenwerken om de kloof tussen de theorie van de universiteit en de praktijk in het bedrijfsleven te dichten. QNH gaat daarvoor duale masterstudenten van de VU praktijkervaring bieden zodat zij voorbereid de arbeidsmarkt kunnen betreden.

QNH biedt studenten in deze samenwerking met de VU stageplekken inclusief ondersteuning en een salaris op basis van een halve fte. De studenten werken in een team van QNH en werken aan een toegewezen opdracht en direct bij klanten van de dienstverlener. De VU en QNH starten de master zodat it-studenten beter ingewerkt zijn op de huidige arbeidsmarkt.

De regeling is voor de duale masteropleiding Business Analytics van de VU. Studenten informatica, wiskunde en kunstmatige intelligentie kunnen zich voor deze master opgeven. De duale opleiding duurt twee jaar, waarbij de studenten de gehele periode bij QNH zitten. Wanneer het traject is afgerond heeft QNH de intentie om de studenten daadwerkelijk aan te nemen.

'Een hechte samenwerking met het bedrijfsleven is belangrijk voor de VU', geeft Annemieke van Goor, studieadviseur en stagecoördinator Business Analytics bij de VU, aan. 'Naast dat studenten hun studie in de praktijk brengen, nemen zij ook de werkervaring mee terug naar de schoolbanken. Wij zien het aantal duale studenten sterk toenemen en met name de master Business Analytics groeit, dit is vrij uniek in de universitaire wereld. Studenten willen zien wat zij aan theorie in de praktijk kunnen toepassen. Belangrijk voor ons is dat de studenten een goede match hebben met het bedrijf. QNH bleek een dynamische, energieke en ambitieuze organisatie en dat profiel sluit goed aan bij onze studenten.'

Gezonde mix

Momenteel werken er twee studenten mee bij de dienstverlener. De derde zal binnenkort starten. De ambitie is om één tot twee studenten per jaar aan te nemen. Omdat ze echt volledig meedraaien in de teams, wil QNH niet te veel studenten aannemen. De dienstverlener gelooft in het enthousiasme en de kennis van de studenten, maar wil wel een gezonde mix van zowel ervaring als talent in hun teams.

Volgens Mauk Meewis, business unit manager Application Development bij QNH ligt de verantwoordelijkheid voor het dichten van de grote verschillen tussen de arbeidsmarkt en universiteit zowel bij het bedrijfsleven als bij opleidingsinstituten. Meewis: 'Voor ons betekent de samenwerking toegang tot nieuw en gemotiveerd it-talent. Met de juiste begeleiding en ondersteuning stomen wij ze samen met de VU klaar voor het werkende leven. De reacties van de studenten zijn erg positief en wij hebben erg veel baat bij hun enthousiasme, drive en vernieuwende ideeën.'

QNH en de VU hebben eerst getest hoe de samenwerking het beste kan verlopen en inmiddels heeft de eerste student de master bijna succesvol afgerond. QNH houdt momenteel sollicitatierondes voor een nieuwe VU-student die de duale master wil volgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-03-01T10:44:00.000Z Annemiek Sprado
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.