Riskid ontvangt kapitaal voor risicoanalysetool

Risico-inschatting

Investinfuture en InnovationQuarter investeren samen in Riskid, een ontwikkelaar van risicomanagementsoftware. Het bedrijf uit Delft heeft een webgebaseerde tool ontwikkeld die organisaties en hun projecten ondersteunt bij het identificeren, analyseren en beoordelen van risico’s, waarbij alle betrokken partijen worden betrokken. Riskid zet de niet nader bekend gemaakte investering in voor het ontwikkelen van nieuwe producten en de marktintroductie in het buitenland.

De Riskid-software wordt ingezet binnen organisaties, projecten en processen om risico’s in kaart te brengen, te monitoren en op te lossen. Zonder inzicht in risico’s kan men niet tot een juiste besluitvorming komen.

Volgens het bedrijf is veel van de huidige software voor risicomanagement gebruiksonvriendelijk en complex, en daardoor weinig gebruikt. Er is geen interactie met de gebruikers en de software wordt als arbeidsintensief ervaren. Daardoor missen de oplossingen hun doel en zijn ze niet effectief. Dit kan grote gevolgen hebben voor organisaties. Riskid signaleerde deze behoefte vanuit de markt en ontwikkelde eigen risicomanagement software, Riskid Essentials.

Om belanghebbenden beter te betrekken bij effectief risicomanagement zet Riskid sociale technologie in. De software biedt onder andere een elektronisch vergaderplatform waardoor men online op ieder moment en op iedere plaats risico’s kan identificeren. Ook kent de cloudsoftware een collaboratief en gebruiksvriendelijk karakter.

China

Riskid is in 2009 gestart als onderdeel van de techincubator YES!Delft en ontwikkelde eerst ‘brainstorm software’. In 2011 is het bedrijf zich gaan richten op risicomanagementsoftware en verhuisd naar een eigen locatie in Delft. In 2015 is het ontwikkelteam naar China verplaatst.

In het tweede kwartaal van 2016 wordt het volgende product Riskid Projects gelanceerd en de verwachting is dat begin 2017 Riskid Enterprise op de markt komt. Riskid zet het extra kapitaal van de twee investeringsmaatschappijen in om deze twee uitgebreide varianten verder te ontwikkelen en om alle producten internationaal op de markt te brengen.

Klantenkring

Het bedrijf biedt de software aan klanten uit de publieke en private sector aan, zoals Achmea, Dynniq (voorheen Imtech Traffic & Infra), de gemeenten Rotterdam en Den Haag, Erasmus MC, Royal HaskoningDHV, het ministerie van Infrastructuur en Milieu, de provincie Zuid Holland en de NS.

Investinfuture is een investeringsfonds gevestigd in Den Haag. InnovationQuarter is de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland en kon de investering in Riskid realiseren door een bijdrage uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) van de Europese Unie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-03-08T22:45:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.