SAS biedt KNVB inzicht in voetbal

goal

De Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) wil beter inzicht krijgen op het Nederlandse voetballandschap. Daarom organiseert de bond samen met leverancier van data analytics-oplossingen, SAS een voetbal-hackaton. Studenten die meedoen maken kans op een stageplaats bij de KNVB als data-analist.

De bond werkte eerder samen met SAS voor het Voetbal Intelligence-platform. Hierbij wordt er data verzamelt van 31.000 wedstrijden per weekend en van 1,2 miljoen leden van drieduizend verenigingen. Met die data wil de KNVB beter inzicht krijgen op het Nederlandse voetbal en hoopt de bond doelgroepen beter van dienst te zijn.

Door de data te analyseren hoopt de bond antwoorden te krijgen op vragen als: scoren clubs met rode shirts meer dan andere teams, of in welke regio worden de meeste gele kaarten uitgedeeld? Maar ook: Winnen clubs met kunstgrasvelden thuis vaker dan uit, en groeien clubs met meerdere damesteams sneller dan andere? Ook hoopt de KNVB op onverwachte inzichten waarmee zij hun voordeel kunnen doen.

Hackaton

Om die data inzichtelijker te maken en gedragingen en behoeften naar boven te krijgen is de bond op zoek naar data-talent met een passie voor het spel. Aan de hand van een hackathon krijgen twintig studenten een opdracht en gaan ze in teamverband aan de slag met data en analytics-oplossingen van SAS. Op zondag 24 april worden voorafgaand aan de KNVB-bekerfinale de resultaten gepresenteerd aan een vakkundige jury. Daarna volgt nog een selectietraject waarna de winnende stagiair wordt gekozen.

Met deze hackaton willen de partijen studenten uitdagen het beste uit zichzelf te halen. Volgens Pascal Lubbe, manager education bij SAS, biedt de hackathon de studenten direct praktijkervaring waarbij ze niet alleen aan de slag kunnen met een enorme hoeveelheid interessante data, maar ook concreet kunnen bijdragen aan een business vraagstuk van de KNVB. ‘Ik weet zeker dat we met de creativiteit en kunde van de studenten tijdens de hacktaton interessante inzichten zullen opdoen.’

Studenten kunnen zich aanmelden via de website van de KNVB. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-03-17T11:15:00.000Z Annemiek Sprado
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.