Start-up QwikSense haalt vier ton op

Groeikapitaal

De Utrechtse start-up QwikSense heeft vierhonderdduizend euro groeikapitaal ontvangen van diverse investeerders. Het betreft Stichting Doen, Draaijer+Partners, M+P ingenieurs, Topspin Investments en Siteworkers. QwikSense wil gebouwen gezonder en slimmer maken en zet dit groeikapitaal in om versneld te groeien.

Qwiksense heeft als missie om gebouwen gezonder en slimmer maken. Hiervoor monitoren sensoren het binnenklimaat op werkplekniveau (zie onderstaand kader). De start-up heeft eerder meerdere strategische partners aan zich gebonden, waaronder Draaijer+Partners, M+P ingenieurs, Topspin Investments en Siteworkers. Stichting Doen is hier nu ook bij aangesloten. De partners helpen het Utrechtse bedrijf om een totaaloplossing te bieden.

De start-up ontvangt nu een investering van vier ton van de partners. Dit kapitaal moet bijdragen aan een snelle groei. Zo kijkt de start-up naar nieuwe markten om de werkplekken gezonder en productiever te maken. Zo meent het dat scholen en zorginstellingen interesse hebben in het product. Qwiksense startte hiervoor onlangs pilots bij diverse scholengemeenschappen. Dat doet het in samenwerking met de Nieuwe Draai, een initiatief van Draaijer+Partners.

Het Utrechtse bedrijf zegt enkele duizenden werkplekken te analyseren bij onder meer Ahold, Essent, Nuon, Rabobank en de Gemeente Utrecht.

QwikSense

QwikSense uit Utrecht heeft een algoritme ontwikkeld voor het leefklimaat en energieverbruik van gebouwen. De start-up heeft als missie om gebouwen en werkplekken gezonder en productiever te maken. Dit doet het door via sensoren die het binnenklimaat op werkplekniveau monitoren. Denk aan koolstofdioxide, temperatuur, luchtvochtigheid en bezetting. Data-analyse vindt vervolgens plaats via de QwikSense applicatie of kan worden geïntegreerd in bestaande api-applicaties. Interne verantwoordelijken kunnen op basis van deze analyse het binnenklimaat aanpassen. Dit moet de tevredenheid en productiviteit van werknemers verhogen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-08-30T11:33:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.