ProcessGold fuseert met MagnaView

Deal handen schudden overname

Processgold Nederland, Processgold Duitsland en Magnaview fuseren tot Processgold International. De bedrijven bieden software en diensten aan op het gebied van process mining en data-analyses. Door de bundeling van krachten kan Processgold International nu een platform aanbieden waarmee applicaties kunnen worden ontwikkeld die organisaties in staat stellen hun zakelijke processen continu te monitoren. John Hoogland, en Paul Berens, medeoprichters van het door Lexmark overgenomen bpm-bedrijf Pallas Athena, investeren in het nieuwe bedrijf.

Processgold is een softwareleverancier op het gebied van process mining en business intelligence. Het bedrijf, met een tiental medewerkers, opereert vanuit Apeldoorn, Eindhoven en het Duitse Schwalbach. Met behulp van de software is het onder meer mogelijk automatisch procesmodellen te construeren die weergeven wat er daadwerkelijk gebeurt.

Het Eindhovense Magnaview, waar zo’n vijftien man werken, biedt een softwareplatform voor analytics en monitoring. Het bedrijf werkt nauw samen met de datavisualisatie-groep van hoogleraar Jack van Wijk en de process mining-groep van hoogleraar Wil van der Aalst van TU Eindhoven.

Data-analyse

Het fusiebedrijf Processgold International brengt de kennis van process mining en business monitoring samen. Het bedrijf kan daardoor een platform aanbieden dat continue monitoring van processen mogelijk maakt. Daarbij wil Processgold International selfservice-webtools aanbieden die gebruikers in staat stellen zelf data-analyses uit te voeren met process mining op basis van algoritmen.

Het bedrijf, waarvan Erik-Jan van der Linden algemeen directeur is, richt zich onder meer op banken, verzekeraars, de overheid en de industrie. Het nieuwe bedrijf blijft de naam Magnaview overigens inzetten in de medische sector.

Investeerders

John Hoogland en Paul Berens, medeoprichters van de in 2011 door Lexmark gekochte bpm-softwareleverancier Pallas Athena, ondersteunen het fusiebedrijf met een investering. Hoogland, die ook mede aan de wieg heeft gestaan van Processgold, nam het initiatief voor de krachtenbundeling met Magnaview.

Hoogland: ‘Ik zag bij Magnaview een zakelijk platform voor analytics en monitoring met groot potentieel. Bij Pallas Athena hadden we ook al gewerkt met hun software. Wij zijn ervan overtuigd dat het fusiebedrijf een internationale speler wordt op het gebied van process mining. Daar was een investering voor nodig om de introductie in verschillende markten mogelijk te maken.’ Het bedrijf heeft inmiddels een samenwerkingsovereenkomst op basis van exclusiviteit gesloten met Partnersoft voor de Franse markt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-09-15T11:30:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.