SAS zet in veertigste jaar 3,2 miljard dollar om

SAS, leverancier van software voor business intelligence en analytics, heeft in zijn veertigste jaar zijn winstgevende omzet zien groeien tot 3,2 miljard dollar. In 2015 kwam de omzet uit op 3,16 miljard dollar. Van de omzet in 2016 komt 50 procent uit de regio Noord- en Zuid-Amerika, 36,6 procent uit Europa, het Midden-Oosten en Afrika (emea) en 13,4 procent uit Azië en Australië.

In Nederland verwelkomde SAS in verschillende sectoren interessante klanten, zoals de gemeentes Heusden en Waalwijk en start-up Notilyze. Opvallend was verder het vertrek van Karel Kinders begin 2016. Hij was jarenlang de algemeen directeur van de Nederlandse vestiging in Huizen.

Volgens het in 1976 opgerichte SAS is de omzet wereldwijd in alle regio's toegenomen. De verkoop van nieuwe software, waaronder het data-analytiscsplatform SAS Viya, steeg met 9 procent wel harder dan de verkoop van bekende SAS-technologieën, zoals data management, analytics en business intelligence. De SAS-partners waren verantwoordelijk voor bijna een derde van de nieuwe omzet. Daarnaast blijft de cloud bijdragen aan de groei van het bedrijf; de inkomsten uit de cloud stegen met 9 procent.

Opmerkelijk was verder de grote groei in de afzet (36 procent) van oplossingen voor fraude- en beveiligingsonderzoek. SAS merkt dat steeds meer organisaties te maken krijgen met de bestrijding van fraude en financiële criminaliteit en de naleving van regelgeving op het gebied van onder andere witwasbestrijding.

   

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-01-31T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.