Performation laat oog vallen op BI-startup Datinzo

 Data science

Zorginformatiespecialist Performation uit Bilthoven heeft business intelligence-aanbieder Datinzo overgenomen. Deze startup uit Groenekan is sinds twee jaar actief in de Nederlandse zorg en biedt drie bi-producten. Financieel adviesbureau MBCF heeft de deal begeleid.

Datinzo hebben zij drie producten ontwikkeld die Performation zal inbedden in haar bestaande aanbod. Het betreft de Contracteringsmodule voor het opstellen van betrouwbare en competitieve prijslijsten, de Zinnige zorgmonitor ter ondersteuning van het identificeren, aanpakken en volgen van onnodige zorg en verspilling, én Forecast voor het in kaart brengen en bespreekbaar maken van omzetrisico's.

Performation, waar zo'n tachtig man werken, nam afgelopen april ook al Zorg-Inzicht over. Deze dienstverlener combineert zorginformatie van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) met demografische gegevens. Dit geeft zorginstellingen een prognose van de herkomst van patiënten op aandoeningsniveau en per vakgebied.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-06-16T10:00:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.