Managed hosting door True

Wolters Kluwer en SAS helpen ABN Amro bij toezicht

Softwarecontrole

ABN Amro heeft Wolters Kluwer en SAS geselecteerd voor het leveren van software om beter te kunnen rapporteren aan toezichthouders. De implementatie van de software is onderdeel van een project om een architectuur neer te zetten voor beter datamanagement en verbeterde risico-analyses. De bank ziet zich geconfronteerd met toenemende verzoeken vanuit zowel de interne organisatie als regelgevende instanties voor het leveren van meer en gedetailleerdere data.

Het project bij ABN Amro heet Fraai (Finance and Risk Architecture Alignment Initiative). 'De samenwerking met Wolters Kluwer en SAS betekent dat we een geïntegreerde software-oplossing in huis halen om te voldoen aan de huidige en toekomstige rapportagevereisten. Wolters Kluwer heeft ervaring in rapportering met betrekking tot regelgeving, asset liability management en boekhouding; SAS is sterk in kredietrisicobeheer en stress testing', aldus Kees Visser, financieel directeur van ABN Amro.

Zo gebruikt de bank software van SAS voor datamanagement en visualisatie, financiën en risico-analyse, en risk management. Verder gebruikt de bank Wolters Kluwer’s OneSumx for Regulatory Reporting, samen met de software-onderdelen OneSums for Finance en OneSumx Asset & Liability Management. Middels een 'exchange layer' worden de software-componenten van de twee bedrijven aan elkaar gekoppeld. ABN Amro verwacht met deze constructie alle financierings-, risico- en rapportageprocessen te kunnen afdekken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Jouw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-12T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.