Wolters Kluwer en SAS helpen ABN Amro bij toezicht

ABN Amro heeft Wolters Kluwer en SAS geselecteerd voor het leveren van software om beter te kunnen rapporteren aan toezichthouders. De implementatie van de software is onderdeel van een project om een architectuur neer te zetten voor beter datamanagement en verbeterde risico-analyses. De bank ziet zich geconfronteerd met toenemende verzoeken vanuit zowel de interne organisatie als regelgevende instanties voor het leveren van meer en gedetailleerdere data.

Het project bij ABN Amro heet Fraai (Finance and Risk Architecture Alignment Initiative). 'De samenwerking met Wolters Kluwer en SAS betekent dat we een geïntegreerde software-oplossing in huis halen om te voldoen aan de huidige en toekomstige rapportagevereisten. Wolters Kluwer heeft ervaring in rapportering met betrekking tot regelgeving, asset liability management en boekhouding; SAS is sterk in kredietrisicobeheer en stress testing', aldus Kees Visser, financieel directeur van ABN Amro.

Zo gebruikt de bank software van SAS voor datamanagement en visualisatie, financiën en risico-analyse, en risk management. Verder gebruikt de bank Wolters Kluwer’s OneSumx for Regulatory Reporting, samen met de software-onderdelen OneSums for Finance en OneSumx Asset & Liability Management. Middels een 'exchange layer' worden de software-componenten van de twee bedrijven aan elkaar gekoppeld. ABN Amro verwacht met deze constructie alle financierings-, risico- en rapportageprocessen te kunnen afdekken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-12T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.