Qlik neemt big data-specialist Attunity over

Dit artikel delen:

Het van oorsprong Zweedse Qlik, dat software voor data-analyse bouwt, neemt het Israëlische Attunity over, dat zich met big data-management bezighoudt. De deal heeft een waarde van 560 miljoen dollar.

De overname van Attunity, met zijn hoofdkwartier in Pennsylvania, volgt kort na de Qliks overname van Podium Data en de lancering van Qlik Data Catalyst. Attunity biedt datastreaming via meerdere platformen, wat meer mogelijkheden biedt voor de overstap naar de cloud en het gebruik van realtime-analyses. ‘Met de overname versterkt Qlik zijn positie met uitgebreide vaardigheden op het gebied van enterprise data management en een ervaren team van professionals’, motiveert het bedrijf de overname in een persbericht.

Met de overname wil Qlik het zijn klanten eenvoudiger maken om aan een ijzeren wet uit de big data-wereld te voldoen: goed datamanagement is de basis van een goede analytics-strategie om waardevolle data beter te benutten. Het naadloos kunnen beheren van data over verschillende cloudsystemen wordt ook een kritieke parameter, nu ai en predictive analytics aan belang winnen.

Ook voor de aandeelhouders van Attunity is de overname goed nieuws, zij krijgen 23,5 dollar per aandeel uitbetaald. Op 20 februari sloot Attunity af op 19,93 dollar per aandeel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-25T10:48:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.