Cegeka-DSA neemt dataspecialist CNS over

Overname handen schudden

Woningcorporatie Cegeka-DSA uit Veenendaal heeft CNS overgenomen. Dit is een leverancier van business intelligence (bi)-oplossingen voor de corporatiemarkt. Bij het Utrechtse bedrijf werken een man of twintig.

'Met de overname van CNS creëren we de mogelijkheid om een bi-oplossing voor data-analyse in de markt te zetten die niet alleen integreert met Dynamics Empire, maar ook met andere databronnen', zegt Anton Vreugdenhil, algemeen directeur Cegeka-DSA in een toelichting.

CNS (Croshere & Slegers) vierde kortgeleden nog het vijfentwintigjarig bestaan. Het bedrijf is opgericht door Robert Croshere en Jurriaan Slegers, respectievelijk technisch en financieel directeur. Croshere blijft aan CNS verbonden, als directielid en minderheidsaandeelhouder; Slegers heeft zich laten uitkopen.

Algemeen directeur Jan van Dijk benadrukt dat CNS een zelfstandig bi-bedrijf blijft met een eigen portfolio dat ook andere bedrijfssoftwaresystemen ondersteunt. Wel zal Microsoft Power BI de basis vormen voor het nog op te zetten nieuwe bi-portfolio. Power BI is onderdeel van de productfamilie Dynamics Empire die Cegeka-DSA als Dynamics Partner levert aan vastgoedbeheerders.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-15T17:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.