Utrechtse startup Oddity.ai krijgt kapitaalinjectie

Het Naardense Tiin Capital investeert via het Dutch Security TechFund in Oddity.ai. Deze Utrechtse startup herkent met kunstmatige intelligentie incidenten in uitgaansgebieden. Dit gebeurt door realtime-analyses uit te voeren op live-videobeelden. Oddity.ai heeft hiervoor een algoritmeplatform ontwikkeld met geavanceerde machine learning en deep learning.

De software werkt zonder enige vorm van gezichtsherkenning of tracking. De eerste toepassing op dit platform is geweldsherkenning. Inmiddels zijn een aantal gemeentes, politie en commerciële beveiligers bezig het algoritme te integreren in hun camera-observatiecentra. De vele bewegingen in het drukke uitgaansgebied Stratumseind in Eindhoven worden door de software van Oddity.ai gevolgd en geanalyseerd. Door snel te reageren kan de-escalatie plaatsvinden.

Tiin Capital verwacht een expansie van de markt voor cameratoezicht. Overal groeit het aantal camera’s explosief. Maar het ontbreekt aan voldoende personeel om alle beelden te bestuderen. Reinout van der Meulen, investeringsmanager bij Tiin Capital, zegt: ‘Er was al software waarmee automatisch objecten werden herkend, maar gedrag herkennen zoals geweld, zakkenrollen of pogingen tot autodiefstal lukte daar niet mee. Dat lukt met de software van Oddity.ai wel.’

Internationalisering

Oddity.ai is gestart door drie voormalige studenten Business Informatics aan de Universiteit Utrecht. Ze kunnen met het geld van het Dutch Security TechFund nu snel opschalen in Nederland. Ook wordt een plan ontwikkeld voor internationalisering.

Het investeringsfonds dat zich richt op (cyber)security en iot-beveiliging valt onder de paraplu van Tiin Capital. Deze investeerder heeft al zes investeringsfondsen op technologiegebied. Het securityfonds kwam daar vorig jaar bij. Onder meer de regionale investeringsmaatschappij InnovationQuarter, de Gemeente Den Haag en KPN Ventures zijn hierbij betrokken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-26T11:06:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.