TÜV legt cyberweerbaarheid voor Brainport vast

Certificaat

Stichting Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport (CWB) en TÜV Nederland hebben deze week op de Brainport Industries Campus in Eindhoven een partnerovereenkomst voor drie jaar getekend. Hiermee is TÜV Nederland als certificeringspartner verbonden aan het CWB en kunnen leden hun cyberweerbaarheid gaan aantonen door onafhankelijke toetsing van TÜV Nederland.

De Brainport-regio Eindhoven staat bekend om de hoogwaardige technologische maakindustrie. Om ondernemingen in deze kennisintensieve industrie te helpen met cyberveiligheid, is het CWB opgericht. Bij de stichting kunnen bedrijven, inclusief het mkb, zich aansluiten voor kennisuitwisseling op het gebied van cyberweerbaarheid. TÜV Nederland helpt hier, als nieuwe aanwinst voor de Brainport-regio, aan mee door onafhankelijke audits en toetsing. De instelling heeft alle kennis en ervaring in huis voor certificering op het gebied van cybersecurity.

Cyberrisico’s beperken

"Iedereen kan ervan op aan dat een bedrijf op een bepaald niveau staat op het gebied van informatiebeveiliging en privacy"

In een wereld waar digitale dreiging concreet en zichtbaar wordt, is het aantoonbaar maken van cyberweerbaarheid van groot belang. ‘Digitaal raken bedrijven steeds verder met elkaar verweven’, aldus Alexis Barron, directeur van het CWB. ‘Er bestaan en er ontstaan ketens van leveranciers, maar die zijn slechts zo sterk als de zwakste schakel. Om cyberrisico’s te beperken, moeten ondernemingen voldoen aan een bepaalde mate van cyberweerbaarheid. Het onafhankelijk oordeel en de certificering van TÜV zorgen ervoor dat iedereen ervan op aan kan dat een bedrijf op een bepaald niveau staat op het gebied van informatiebeveiliging en privacy.’

TÜV Nederland voorziet de participanten van het CWB in een controle van hun informatiebeveiligingssysteem en het vervolgens aantoonbaar maken dat de cyberweerbaarheid voldoet aan geldende normen en eisen. Het beoordeelt de leden volgens diverse nationale en internationale standaarden zoals ISO 27001, AVG, IEC 62443 en ISAE3402/3000. ‘Met ons hoofdkantoor in de regio Brainport versterken we met dit partnership onze lokale betrokkenheid’, aldus Edwin Franken, managing director van TÜV Nederland. ‘Het stelt ons in staat de regio verder te faciliteren op het gebied van informatiebeveiliging en cyberweerbaarheid.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-06-05T11:51:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.