Cloudwerkplek zorgt voor stijging softwarekosten

De servicedesk en de toenemende implementatie van de cloudwerkplek levert bedrijven met kantoren hogere ict-kosten op. Het gaat om een stijging van 1,1 procent. Dit staat gelijk aan 125 euro extra per verhuurbare vierkante meter.

Dit blijkt uit NFC Index Kantoren 2019 van Facility Management Nederland. Uit het onderzoek blijkt verder dat door de coronacrisis de digitale werkplek een sterke ontwikkeling doormaakt. 

De cloudwerkplek wordt volgens de onderzoekers steeds meer geïmplementeerd. Dit verhoogt de softwarekosten maar brengt ook een efficiënte manier van beheren met zich mee. Hierdoor stijgen de werkplekbeheerkosten (software- en softwarelicenties) met 2,9 procent, maar dalen de kosten van de centrale en gedistribueerde diensten met 1,6 procent. De kosten voor de servicedesk stijgen met 4 procent terwijl telematica verder blijft dalen, met 0,4 procent.

De digitale werkplek breekt ten slotte dit jaar definitief door. De rapporteurs verwachten dan ook dat medewerkers meer thuis zullen werken en op afstand zullen vergaderen. Ict-afdelingen moeten hierop voorbereid zijn, waarbij er speciale aandacht moet komen voor de werkplek thuis en de bijbehorende ict-ondersteuning.

De NFC Index Kantoren 2019 wordt samengesteld in samenwerking met Colliers International, Eurest Services, TwynstraGudde en Metri. Laatstgenoemde benchmarkspecialist leverde de gegevens rondom de ict-werkplekken aan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-06-22T14:50:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.