Cloudwerkplek zorgt voor stijging softwarekosten

De servicedesk en de toenemende implementatie van de cloudwerkplek levert bedrijven met kantoren hogere ict-kosten op. Het gaat om een stijging van 1,1 procent. Dit staat gelijk aan 125 euro extra per verhuurbare vierkante meter.

Dit blijkt uit NFC Index Kantoren 2019 van Facility Management Nederland. Uit het onderzoek blijkt verder dat door de coronacrisis de digitale werkplek een sterke ontwikkeling doormaakt. 

De cloudwerkplek wordt volgens de onderzoekers steeds meer geïmplementeerd. Dit verhoogt de softwarekosten maar brengt ook een efficiënte manier van beheren met zich mee. Hierdoor stijgen de werkplekbeheerkosten (software- en softwarelicenties) met 2,9 procent, maar dalen de kosten van de centrale en gedistribueerde diensten met 1,6 procent. De kosten voor de servicedesk stijgen met 4 procent terwijl telematica verder blijft dalen, met 0,4 procent.

De digitale werkplek breekt ten slotte dit jaar definitief door. De rapporteurs verwachten dan ook dat medewerkers meer thuis zullen werken en op afstand zullen vergaderen. Ict-afdelingen moeten hierop voorbereid zijn, waarbij er speciale aandacht moet komen voor de werkplek thuis en de bijbehorende ict-ondersteuning.

De NFC Index Kantoren 2019 wordt samengesteld in samenwerking met Colliers International, Eurest Services, TwynstraGudde en Metri. Laatstgenoemde benchmarkspecialist leverde de gegevens rondom de ict-werkplekken aan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-06-22T14:50:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.