Roamler werft it'ers via miljoeneninvestering

Het Amsterdamse werkplatform Roamler haalt tijdens een investeringsronde twintig miljoen euro op. Dat kapitaal gebruikt de organisatie om de groei in Europa te versnellen. Hiervoor breidt het zijn it- en data science-team uit. Het gaat om zo’n twintig nieuwe collega’s, onder meer product owners, ontwikkelaars en data-analisten.

Roamler, in 2011 opgericht in Nederland, biedt een internetplatform waarbij de gebruikers geld verdienen door taken uit te voeren voor en bij bedrijven. In de retail gaat dat om het opzetten van promoties in de winkelschappen, mystery shoppers en het verzamelen van inzichten. In 2016 breidde de organisatie het platform uit met technische installaties, service en reparaties aan huis en weer twee jaar laten kwam met Roamler Care de focus op de zorgsector. Klanten zijn Unilever, P&G en Red Bull, maar ook Eneco, Ring en ANWB.

Features en api’s ontwikkelen

Het Amsterdamse bedrijf gebruikt de investering om de groei in Europa te versnellen. Het is momenteel actief in tien landen en wil dit uitbreiden naar het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Ook wordt kapitaal gebruikt om het it- en data science-team uit te breiden. Momenteel zijn daar zestien fte’s aan de slag. Het gaat om product owners, developers (front- en back-end), specialisten in quality assurance (qa) en user experience (ux) en data-analisten. Dit team moet worden uitgebreid met nog zo’n twintig fte’s in de betreffende functies. Daarbij treden zo’n twee collega’s per maand in dienst, om deze collega’s in te werken.

‘We blijven investeren in ons platform om zo de toegevoegde waarde voor onze klanten te verhogen en het gebruikersgemak voor de community te vergroten’, vertelt Jeroen ten Haave, ceo van Roamler. ‘Ons it-team vormt de kern van wat wij doen. De nieuwe collega’s gaan, afhankelijk van hun rol, functionaliteiten voor het systeem ontwikkelen of api’s ontwikkelen voor onze klanten. Bovendien is het team verantwoordelijk om onze nieuwe Data Analytics Solution verder te ontwikkelen.’

Nieuwe investeerders

De investering van twintig miljoen is afkomstig van bestaande en nieuwe investeerders. Geldschieters zijn Endeit Capital, SmartFin en het Achmea Innovation Fund. Endeit Capital stapte al in 2016 in de organisatie. SmartFin en Achmea Innovation Fund komen tijdens deze ronde aan boord. Deze investeerders sluiten zich aan bij de bestaande aandeelhouders van het bedrijf, bestaande uit het management, Eneco en PostNL. PostNL is specifiek in Roamler Care ingestapt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-06-24T10:26:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.