Solmate lijft Coda-expert Interstaff in

Ontwikkeling Crescendo-framework krijgt nieuwe impuls

MBO handen samenwerking overname

Solmate heeft softwareontwikkelaar Interstaff uit Hoevelaken overgenomen. Met deze overname haalt de it-dienstverlener uit Den Bosch het Crescendo-platform in huis. Dit is een door Interstaff ontwikkeld framework, toegesneden op de administratieve maatwerksoftware voor Unit4 Financials (voorheen Coda). Solmate wil een impuls geven aan de nieuwbouw van Crescendo want dat gaat minder crescendo.

Interstaff is sinds 1997 gespecialiseerd in het ontwikkelen, implementeren en ondersteunen van administratieve maatwerksoftware voor Unit4 Financials (voorheen Coda). Het Crescendo-platform bestaat uit een groot aantal kant-en-klare modules en applicaties met interfacing van waaruit Unit 4 Financials wordt gevoed met informatie uit andere administratieve processen.

‘Crescendo is een prominente naam in de markt’, stelt Harry Nap, managing director van Solmate. ‘Het framework integreert volledig met Unit4 Financials. De overgrote meerderheid van onze klanten verwerkt dagafschriften met deze software. Daarom zijn we verheugd om Interstaff, en daarmee Crescendo, bij Solmate te voegen. De overname past ook in ons streven om het gehele financiële proces bij een klant te kunnen ondersteunen.’

De naam Interstaff blijft behouden, net als het kantoor in Hoevelaken. Solmate gaat het Crescendo-platform wel vernieuwen. Dat is nodig want het huidige Crescendo is alleen als een client/server-oplossing beschikbaar. ‘Interstaff was al gestart met het ontwikkelen van een webversie. Nu onze krachten gebundeld zijn, willen we deze ontwikkeling versnellen. Uiteraard blijft de client-serveroplossing naast de webversie bestaan. Verder komt er een single sign-on-functie middels OpenId', aldus Nap.

Solmate en Coda

"Coda heet inmiddels Unit4 Financials maar trouwe gebruikers noemen het pakket nog steeds Coda."

Solmate richt zich als ict-dienstverlener op de financiële markt. Het bedrijf biedt advies-, implementatie- en integratiediensten op het gebied van boekhouding, analytics, corporate performance management (cpm) en enterprise resource planning (erp)-software. Solmate is een Unit4-huis en gespecialiseerd in Unit 4 Financials. 

Het bedrijf is opgericht in 1999 onder de naam BG Advies. In eerste instantie bood het alleen Coda-ondersteuning aan; later kwamen er andere producten en diensten (‘oplossingen’). Om dat duidelijk naar voren te laten komen, werd de bedrijfsnaam in 2009 gewijzigd in Solmate, een samentrekking van 'solutions' en 'mate'.

Het Britse Coda ging in 1979 van start. De financieel-pakketleverancier kwam in 1998 in handen van Baan, maar deze erp-leverancier verkocht na financiële problemen Coda in 2000 alweer aan Science Systems. In 2006 werd dit eveneens Britse bedrijf opgesplitst in Coda (financiële software) en SciSys (it-leverancier voor de overheid en de ruimtevaart; in 2019 overgenomen door CGI). Unit4 kocht in 2008 Coda en veranderde in 2015 de pakketnaam later in Unit4 Financials. Trouwe gebruikers noemen het pakket overigens nog steeds Coda.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-06-24T10:59:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.