Infor haalt Dutch Flower Group binnen voor M3 ERP

Microsoft Dynamics Navision en Exact Globe worden vervangen

Sierteelt

Dutch Flower Group (DFG), een van 's werelds grootste bloemen- en plantenhandelaren, heeft Infor CloudSuite M3 ERP geselecteerd voor zijn dochterondernemingen Bloom - Green Partners, Van Dijk Flora, SuperFlora en JZ Flowers. Dit softwarepakket voor enterprise resource planning (erp) vervangt de huidige oplossingen Microsoft Dynamics Navision en Exact Globe.

DFG opereert in een competitieve markt die snel digitaliseert en te maken heeft met unieke complexiteit, zoals de grote verscheidenheid aan bloemen die beschikbaar is voor het samenstellen van boeketten. Om die reden is it-modernisering cruciaal. De huidige erp-oplossingen van het familiebedrijf, die aan het begin van deze eeuw zijn aangeschaft, voldoen niet meer aan de nieuwe eisen op het gebied van automatisering.

Zo wil DFG meer bedrijfsprocessen automatiseren en verder met elkaar integreren over afdelingen heen. Ook het gebruik van Excel-sheets moet omlaag, net als dat van alternatieve oplossingen die her en der circuleren. Verder is er behoefte aan financiële en rapportageflexibiliteit.

It-directeur Michel van Hout van DFG: ‘We willen een automatiseringsgraad van negentig procent realiseren en het handmatige werk verminderen. Uiteindelijk willen we naar een geïntegreerde logistieke en financiële erp-oplossing, die ons in staat stelt beter om te gaan met bedrijfsmiddelen, verspilling te verminderen en onze doorlooptijden te verbeteren.’

Grote operatie

Na een selectietraject koos het sierteelthuis voor Infor en zijn branchespecifieke, geïntegreerde oplossing CloudSuite M3. M3 (binnengehaald na de overname van Lawson) is een erp-systeem met functionaliteiten voor internationaal opererende distributeurs met after-sales-service-organisaties en complexe voorraadketens. It-directeur Van Hout noemt de invoering van M3 bij zijn bedrijf een grote operatie. ‘Er volgen spannende tijden en we zijn blij dat Infor als ‘professionele chirurg’ ons in dit avontuur bij staat.’

DFG is in 1999 ontstaan uit een fusie tussen de familiebedrijven Van Duijn Groep en OZ Group, en bestaat inmiddels uit 33 handelsbedrijven die samen de gehele internationale sierteeltketen bedienen. DFG levert consumenten wekelijks gemiddeld 75 miljoen bloemen, tien miljoen boeketten en tien miljoen planten. Er werken wereldwijd zo’n 4600 medewerkers bij de bloemenleverancier (omzet 2019: ruim 1,6 miljard euro); het hoofdkantoor staat in De Kwakel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-06-30T11:15:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.